El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El 10% de persones citades per rebre la vacuna d’AstraZeneca no es presenten
  • CA

El 10% dels citats per rebre la vacuna d’AstraZeneca a Catalunya no es presenten, segons ha informat aquest dimarts la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas. Al grup de persones entre 60 i 69 anys se’ls vacuna amb aquest vaccí, al focus de l’actualitat per la investigació de casos de trombosi molt estranys. La vacuna s’administra a través dels Punts Astra i les persones citades reben un SMS quan s’obren cites per rebre el vaccí any per any. El secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha matisat que aquesta xifra no es pot saber si és un “rebuig” per alguna raó concreta perquè les persones s’han apuntat prèviament a través de l’SMS.

Pel que fa a la vacunació amb altres vacunes a Catalunya, Salut ha informat avui que ja s’han vacunat pràcticament totes les persones de més de 80 anys amb la de Pfizer, tot i que falten algunes persones que estan en règim d’atenció domiciliària. S’ha començat la vacunació amb Pfizer del grup d’entre 70 i 79 anys (a través dels CAPs), prioritzant les edats més elevades, tot i que en llocs petits amb més autonomia ja poden avançar cap avall. La vacunació amb Janssen queda en pausa fins que es resolguin les investigacions que s’han iniciat i que han fet que la companyia hagi decidit aturar el llançament a Europa. A banda, les persones amb malalaties greus i hospitalitzades reben la vacuna Moderna.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Delfí a abril 13, 2021 | 18:42
    Delfí abril 13, 2021 | 18:42
    AstraZeneca i Jenssen ( i Sputnik (?!)) vaccins que provoquen alguns trombes, son fabricats amb el mateix sistema, tots dos són fets amb adenovirus, una mena de virus que es manipulen perquè incloguin una proteïna de la covid-19, aleshores el sistema immunitari dels humans hi respon generant anticossos sense contagi. Diuen que el nombre de trombes i morts per aquesta causa, en persones vaccinades AstraZeneca i Jenssen és el mateix de la població general, però, aleshores quin nombre de trombes hi ha entre persones vaccinades amb Pfizer i Moderna ? El mateix si és el propi de la població en general ? Qualque periodista en pot fer recerca i informar-nos de tot plegat ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa