El 10% de la població catalana ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid

Salut administra un primer vaccí al 9,7% de les persones d'entre 60 i 65 anys

El 10% de la població catalana ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid, segons ha informat el Departament de Salut. El 5,3% n’ha rebut les dues i un 5,5% que està vacunat amb la pauta completa. La Conselleria entén per pauta completa haver rebut les dues dosis o bé només una en el cas de ser menor de 56 anys i haver passat la covid. Entre els grans dependents, els que han rebut la pauta completa són el 60%, i el 22,8% de les persones de 80 anys o més. També ho han fet el 91,2% de les persones que viuen en residencies, el 75,1% del personal que hi treballa i el 75,5% del personal d’Atenció Primària i Hospitalària. El 61% dels treballadors essencials tenen la primera dosi, així com el 9,7% de les persones d’entre 60 i 65 anys.

Pel que fa a les persones amb gran dependència, la taxa de cobertura amb la primera dosi és del 72,7% i amb la segona del 59,5%. El percentatge que ha rebut la pauta completa és del 60%. En canvi, entre les persones de 80 anys o més, el 36,7% han rebut la primera dosi i el 22,8% la segona, per la qual cosa és el 22,8% d’aquest col·lectiu el que ha rebut la pauta completa. En aquets dos grups cal tenir en compte que aquelles persones majors de 80 anys que siguin grans dependents estan incloses en el col·lectiu de gran dependència.

D’altra banda, el 94% de les persones que viuen en residències han rebut la primera dosi i el 91,1% també la segona. Així, el 91,2% ja ha rebut la pauta completa. Pel que fa als treballadors d’aquesta residència, el 78,4% ha rebut la primera dosi i el 74,1% la segona. Es considera però que el 75,1% té la pauta completa.

Entre el personal d’Atenció Primària i Hospitalària, el 81,1% ha rebut la primera dosi i el 73,7% la segona. El 75,5% tenen la pauta completa. Pel que fa a la resta de personal sanitari i sociosanitari, el 55,2% ha rebut la primera dosi i el 6,9% la segona, arribant a un 8,9% de pauta completa.

Per últim, el 61% dels treballadors essencials han rebut la primera dosi i el 0,8% la segona. En aquest cas cal tenir en compte que els treballadors essencials s’estan vacunant amb AstraZeneca i que el termini entre la primera i la segona dosi és molt més ampli que amb Pfizer o Moderna, vaccins que es fan servir en els primers col·lectius prioritzats. El total de treballadors essencials que han rebut tota la pauta és de l’1,8%.

Nou comentari