Educació prepara un nou batxillerat

El departament vol aplicar el nou currículum a partir del curs 2022-2023

El Departament d’Educació treballa en un nou model de batxillerat més flexible i competencial per renovar el currículum actual, del 2008. A més, també es vol sumar una nova modalitat de batxillerat a les especialitats ja existents que sigui de caràcter més general i permeti a l’alumne anar definint l’especialitat a mesura que avança. D’altra banda, es possibilitaria fer el batxillerat en tres anys, i no dos. Segons ha afirmat a TV3 Maite Aymerich Boltà, directora general de Currículum i Personalització del departament, la idea és que el batxillerat “doni resposta a la necessitat de l’alumnat d’estar preparat fer una trajectòria personal”. “Volem que sigui un currículum competencial, obert, flexible, facilitador i orientador”, ha dit.

Tal com publica TV3 i han explicat fonts del Departament a l’ACN, el nou batxillerat tindrà tres modalitats -científic/tecnològic, humanístic/social i artístic- i una de nova, la modalitat ‘general’, amb més “passarel·les” i opcions de diverses modalitats.

Les mateixes fonts afirmen que volen que sigui una etapa educativa “útil en ella mateixa” i que, per exemple, el segon any no estigui tan orientat a les proves d’accés a la universitat (PAU).

En aquest sentit, matisen que no ha de ser una etapa “traumàtica” ni anar només orientada a anar a la universitat, sinó que ha d’oferir “itineraris i camins” i tenir un component “molt orientador”.

També creuen que hi ha d’haver una “passarel·la” amb l’ESO perquè no sigui un “canvi total”.

La previsió amb què treballa el Departament és tenir llest el nou decret de batxillerat la primavera del 2022, perquè pugui entrar en vigor ja en el curs 2022-2023.

Al següent curs, el 2023-2024, les PAU podrien haver estat modificades per tenir coherència amb el nou pla d’estudis.

Comentaris

  Doctor Strangelove 03/02/2021 8:06 pm
  Com em deia un vell amic savi quan vaig començar amb això de la docència universitària" aprova'ls que ja els suspendrà la vida". En fi, Doc.
  Completen el fracàs de l'ESO amb el Batxillerat 03/02/2021 7:16 pm
  L'únic ensenyament de secundària apte per gent intel·ligent, ara el volen convertir en un refugi per ganduls i analfabets. Amb l'ajuda dels pedagogs és fàcil rebentar-ho tot.
  Fu man Txu 03/02/2021 6:29 pm
  Mentres siguem colonia espanyola sempre haurem d´aprendre historia espanyola i geografia espanyola. Aquests canvis no son mes que pedaços, el canvi real es la independencia.

Nou comentari