El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació és optimista i preveu recuperar efectius per la pròxima setmana
  • CA

Òmicron ha entrat a les escoles i ho ha fet de valent, deixant un reguitzell de baixes per positius que aquest dijous arribava a 7.183 . Per això, el Departament d’Educació ha hagut de reaccionar ràpidament i recórrer a interins per substituir el personal de baixa per la Covid. Segons dades de la conselleria, s’ha reclutat gairebé 4.000 substituts per fer front a aquest allau de baixes i s’espera que en puguin ser més en els propers dies. Per aquest motiu aquest dijous s’han obert les borses de treball per reclutar més professionals per atendre la petició de recursos que pugui haver-hi els propers dies.

Tot i així, Educació es mostra optimista perquè assegura que “de totes les baixes que s’han cobert, la franja majoritària és de curta durada”. Això els fa pensar que la setmana vinent es recuperaran efectius, segons ha explicat aquest dissabte la directora general de Professorat i Centres Educatius Públics, Dolors Collell en una entrevista a Rac1. Colell no ha dubtat en qualificar la setmana de “difícil” per les baixes i per la por d’algunes famílies al contagi dels seus fills. Colell ha assegurat que “si es produeix algun cas d’aquests, l’obligació dels centres és treballar-ho amb la família i amb l’alumne”, pel que ha anunciat la contractació de 130 professionals de suport per aquestes situacions en el marc del programa d’educació emocional. “No hi ha una xifra de casos perquè els centres són qui gestiona l’alumnat que no hi va sense justificació”, ha conclós Colell.

Aquest divendres Educació ha declarat 12.169 positius més, el que eleva el total de tot el curs a 169.036, dels quals 141.921 són alumnes. En les darreres vint-i-quatre hores, s’han contagiat 11.054 alumnes més, el que ha causat que hi hagi dotze grups confinats del total de 72.000 grups escolars que hi ha a Catalunya. Quant als docents contagiats, en el darrer balanç s’ha notificat el positiu de 1.110 professionals de l’àmbit educatiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 2022 a gener 16, 2022 | 12:17
    2022 gener 16, 2022 | 12:17
    Si en comptes de posar tanta gent com a "suport emocional" contractessin més docents, ampliessin espais (edificis públics no utilitzats, barracons..) i reduïssin les ràtios d'una vegada, potser farien alguna cosa més que donar consol. Amb menys persones per aula, menys possibilitats de contagi i més qualitat d'ensenyament. Tenir 30 alumnes per aula i demanar que estiguis al cas de les particularitats de cadascú, afegit als protocols de la pandèmia, no és que sigui impossible, és que no em puc creure que algú s'ho empassi. És que s'ha perdut el sentit comú de manera massiva? Diran que no hi ha diners i buscaran un boc expiatori, com ara els docents. Però per aprovar uns pressupostos estatals amb inversions milionàries a l'exèrcit, per això sí que hi ha predisposició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa