Educació mantindrà les quarantenes a les escoles però es planteja eliminar-les als instituts

Fa una crida a incrementar la vacunació entre els joves: "Necessitem començar el curs amb el màxim de vacunes posades"

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha avançat que el proper curs es mantindran les quarantenes a les escoles quan es detecti un cas positiu al grup però que estan estudiant eliminar-les progressivament als instituts, per als alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius. En una acte a Vilablareix, González Cambray ha dit que estan adaptant els protocols de gestió de casos i que aquesta mesura dependrà de l’evolució de la vacunació entre els més joves. En aquest sentit, tant el conseller com el president, Pere Aragonès, han fet una crida a incrementar la vacunació entre els majors de 12 anys. “Necessitem començar el curs escolar amb el màxim de vacunes administrades”, ha dit Cambray.

Educació està acabant d’ultimar com serà l’inici del curs escolar 2021-22 i la setmana que ve comunicaran a les escoles els detalls. De moment, però, tenen clar que les aules obriran al 100% i que la presencialitat serà total. També es mantindrà l’ús de les mascaretes, tal i com s’ha fet aquest darrer curs, i els grups estables de convivència. “El 13 de setembre obriran totes les escoles i instituts”, ha sentenciat González Cambray.

El que podria canviar, però, són les quarantenes. Almenys, als instituts. El conseller ha explicat que es mantindran a les escoles però que estan estudiant eliminar-les progressivament a l’educació secundària. Sempre, això sí, en funció de la vacunació. “A mesura que ens aproximem a xifres més altes de vacunació i d’alumnat amb la pauta completa, s’està estudiant que no hagin de fer quarantena”, ha avançat el conseller.

Per això, tant ell com el president, Pere Aragonès, han fet una crida a avançar en la vacunació dels joves a partir de 12 anys. “Animo els joves a vacunar-se i aprofitin l’oportunitat de començar el curs amb la primera dosi”, ha dit Aragonès. “Hem d’incrementar el ritme de vacunació a les franges més joves. Tenim les vacunes”, ha insistit. “Necessitem començar el curs amb el màxim de dosis administrades”, ha afegit el conseller.

Pendents de l’evolució de la pandèmia

Amb tot, González Cambray ha recordat que la pandèmia no s’ha acabat i que cal la màxima “prudència i seguretat”. També ha recordat que les decisions que ara es prenguin afectaran al primer trimestre del curs i que, en funció de l’evolució de les dades, s’hi aniran introduint els canvis que siguin necessaris.

21 nous centres per al curs 2021-2022

En relació a l’inici de curs, el conseller ha detallat que es crearan 21 centres nous: tres instituts, dues escoles, onze instituts-escola i cinc centres –fins ara concertats- que s’integraran a la xarxa pública.

També s’estan enllestint 450 obres, que permetran 38 grans ampliacions i la creació de tres nous edificis. Dos d’ells, a les comarques gironines. En concret, el nou institut de Vilablareix, que ha suposat una inversió de 6,7 milions i el de Caldes de Malavella, amb una inversió de més de 4 milions.

González Cambray ha insistit en el compromís del Govern per eliminar tots els mòduls prefabricats dels centres educatius en un termini de set anys. Ha recordat, però, que arran de la pandèmia han optat per mantenir-ne alguns i facilitar, així, que les escoles i instituts tinguin més espai.

Comentaris

    Pedro 25/08/2021 5:11 pm
    Ridículo, pero es que ellos también lo son. Infantiles gobernando.
    un marcià per l'espai sideral 25/08/2021 5:26 pm
    Tingueu present que els joves comencen a morir ara, després de la inoculació dels verins. Hi ha casos de pericarditis, miocarditis i atacs de cor en joves. Confio que ningú dubtarà a acusar de crims els responsables polítics! I van pels nens, la joia de la Corona i la clau de tota l'operació. Per si no ho sabeu, el 81% de les dones embarassades fins als tres mesos perden els nens. Aquest és el meravellós verí que les autoritats del país volen obligar a prendre la gent, essent un experiment mèdic i genètic. Codi de Nuremberg, Tractat de Hèlsinki, Declaració UNESCO i Conveni d'Oviedo entre molts altres, qualifiquen aquestes pràctiques de CRIMS CONTRA LA HUMANITAT. I periodistes, no ho oblideu, la col·laboració en terrorisme mèdic és participació activa en genocidi. "Cerca de 100.000 Médicos y profesionales sanitarios se unen contra las “Vacunas” Covid19 y advierten de sus peligros https://elinvestigador.org/expertos-medicos-contra-vacunas-covid19/". Fins i tot, l'inventor de les vacunes ARN-m, un absolut fracàs en animals, el dr. Robert Malone, desaconsella activament l'administració d'aquestes metzines.

Nou comentari