El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació i Agbar signen un conveni que amplia la seva col·laboració en la Formació Professional Dual
  • CA

El Departament d’Educació i Agbar han signat un nou conveni que amplia l’oferta de Formació Professional Dual en el sector de l’aigua. L’acord entre tots dos es remunta al 2012 i enguany incrementa l’oferta formativa amb la inclusió d’un nou Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió de l’Aigua, que s’imparteix des de l’inici de curs a l’Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat. Els alumnes d’aquest curs combinaran la formació amb pràctiques a Aigües de Barcelona. El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós, i el director d’Organització i Recursos Humans d’Agbar, Francesc Mayné, han formalitzat la signatura del conveni aquest matí.

Fins ara, s’impartien programes duals de l’aigua a l’Institut Pere Martell de Tarragona i a l’Escola Municipal de Treball de Granollers. El nou cicle de Grau Superior a l’Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat obre l’oferta als estudiants de l’àrea metropolitana de Barcelona. El curs, que es va iniciar el passat 21 de setembre, compta amb 29 alumnes, que se sumen als 23 nous alumnes de grau mitjà de l’Escola Municipal de Treball de Granollers i 38 alumnes de l’Institut Pere Martell de Tarragona, entre grau mitjà i grau superior.

La Formació Professional Dual és un model d’èxit que garanteix un alt índex d’ocupabilitat. Fins ara, 150 alumnes s’han format a Catalunya en algun dels dos cicles formatius. El nou conveni contempla la formació dels alumnes en alternança als centres de treball de les empreses d’Agbar; aportació de personal expert; formació de professorat; aportació d’espais, instal·lacions i equipaments, i reconeixement acadèmic de l’experiència laboral dels treballadors de les empreses associades a Agbar, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa