El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació assegura que té “cobertura legal” per retirar els concerts
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha assegurat aquest dimecres que el Govern té “cobertura legal” per tirar endavant la retirada dels concerts a les escoles que segreguen per sexe. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, el cap del Departament ha explicat que la nova llei d’educació espanyola “diu que no s’ha de separar l’alumnat pel seu gènere“, de manera que considera que la Generalitat pot tirar endavant la mesura.

El Govern ja va voler retirar aquests concerts amb anterioritat, però els centres educatius van dur la mesura als tribunals i això va fer que la Generalitat no ho pogués tirar endavant. Però “aquest cop tenim una cobertura legal que ens garanteix que no es renovaran aquests concerts“, ha manifestat el conseller, a més d’assegurar que està convençut que aquestes escoles “no tenen cap argument per tirar enrere” la retirada dels concerts.

Cambray va anunciar aquest dimarts que el Departament ja no finançaria mai més amb diners públics els centres educatius que “discriminen” i distingeixen entre nens i nenes. I avui ha explicat que ja hi ha hagut “reaccions” per part d’algunes escoles en els contactes que manté amb el Govern. No ha concretat, però, quines han estat les respostes d’aquestes escoles. Ha admès que el Departament va comunicar a les escoles de l’Opus aquesta decisió abans que la mesura es fes pública.

El conseller ha instat cada centre a prendre “les seves decisions” sobre què farà a partir d’ara. Cambray ha etzibat que “amb diners públics hem de garantir la igualtat d’oportunitats”. A banda, ha assegurat que el Govern té suport ciutadà a l’hora de tirar endavant aquesta mesura. Ja que, ha assegurat, el “85% de la població” està a favor de retirar el concert les escoles que segreguen per gènere, i ha citat dades del Centre d’Estudis d’Opinió.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 13, 2021 | 08:50
    ciutadà octubre 13, 2021 | 08:50
    El que no te és capacitat per decidir sobre el T.C. que deixarà sense efecte la mesura.
  2. Icona del comentari de: adolf a octubre 13, 2021 | 09:53
    adolf octubre 13, 2021 | 09:53
    El que us tindria que fer vergonya es que segons PISA Catalunya te 7 comunitats amb un nivell educatiu superior, fins i tot Galícia ens supera i la OCDE manifesta que Catalunya te un fracàs escolar molt superior a la mitja d'Europa, mai Catalunya havia tingut aquest nivell educatiu, es veu que això no es important, l''important es l'estat emocional del alumne, la felicitat, la covivència i d'altres ximpleries
  3. Icona del comentari de: Quanta hipocresia que gasta aquest paio a octubre 13, 2021 | 13:37
    Quanta hipocresia que gasta aquest paio octubre 13, 2021 | 13:37
    A veure, si la llei d’educació espanyola “diu que no s’ha de separar l’alumnat pel seu gènere“, aquest conselleret no només ha de deixar de finançar aquestes escoles, sinó que ha d'intervenir per tal que no incompleixin la llei. O és que tot plegat només és per estalviar-se uns quartos però mentre s'ho paguin ells ja li està bé la discriminació?
  4. Icona del comentari de: Pob a octubre 13, 2021 | 15:04
    Pob octubre 13, 2021 | 15:04
    Pobrecillo. Aún no se ha enterado de aquello " con la Iglesia hemos topado " - porqué todas son religiosas. Son tan tontos, tan tontos que empiezan a dar pena. Otra cortina de humo para tapar la realidad. ¿ Por qué no habláis de lo que el Cercle de Economia ha dicho hoy?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa