El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dues universitats privades cediran per primer cop espais per fer la selectivitat
  • CA

La Universitat Ramon Llull i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) cediran espais per acollir les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que comencen dimarts vinent. Es tracta d’espais a Barcelona, i Sant Cugat del Vallès en el cas de la UIC, i a on hi aniran alumnes de l’àrea metropolitana de Barcelona. El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas, ha explicat a l’ACN que l’objectiu és mantenir la descentralització dels tribunals i reduir la mobilitat de l’estudiantat en el context de pandèmia. Aquestes se sumen a les universitats públiques i es mantindran també instituts de secundària, però menys que l’any passat. Amb tot, les mesures de prevenció seran molt similars a les del 2020.

Les PAU se celebraran del 8 a l’11 de juny i acolliran uns 40.000 estudiants. Ribas ha explicat que s’han adaptat “totes les condicions de seguretat i protecció necessàries” per garantir la seguretat contra la covid tant d’aquestes estudiants com dels 5.000 membres implicats en la realització dels exàmens. Així, es mantindrà l’obligatorietat de la mascareta, les entrades esglaonades i diferenciades, la ventilació a les aules i la distància personal. Aquesta darrera però tindrà un petit relaxament i es passarà dels 2,5 metres entre persones als dos metres, fet que permetrà que alguna aula aculli algun estudiant més.

Un altre dels aspectes que es manté és la descentralització de les seus per fer l’examen. L’any passat es van triplicar els municipis de Catalunya que acollien tribunals i enguany es mantindrà aquesta mesura. La finalitat és la mateixa: “Evitar la mobilitat de l’estudiantat i distribuir-lo“, ha indicat Ribas. Aquestes seus estaran com sempre en universitats públiques i, com l’any passat, en instituts. El secretari general del CIC ha agraït l’esforç als centres de secundària ja que enguany la selectivitat recupera el seu calendari habitual, a principis de juny, i coincideix per tant amb l’activitat acadèmica als centres. Això però ha fet que siguin menys els instituts que poden facilitar espais per acollir les PAU i és aquí on s’ha demanat el suport de les universitats privades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa