Dotze municipis demanen el toc de queda per evitar botellots

Toc de queda com a mesura per evitar els botellots. Això és el que fins a dotze municipis del Maresme i el Vallès Oriental han reclamat a la Generalitat davant del risc de patir un increment de botellots durant les festes de Nadal i Cap d’Any. Es tracta de Tiana, Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Òrrius, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Santa Maria de Martorelles, Martorelles i Sant Fos de Campsentelles, tots municipis de menys de 10.000 habitants que queden fora dels paràmetres per aplicar el confinament nocturn. Els dotze alcaldes ja havien expressat la seva queixa en les reunions del Procicat per quedar fora del toc de queda nocturn que va ordenar el Govern fa tot just una setmana.

Els seus alcaldes han fet arribar per carta la petició a la Generalitat, a qui també demanen que si no se’ls aplica el toc de queda comptin amb un dispositiu policial extraordinari dels Mossos per garantir la seguretat. Els municipis afectats adverteixen que no tenen els efectius policials suficients per fer front als botellots nocturns que s’hi poden produir per ciutadans que busquin un lloc sense restriccions horàries. Mencionen per exemple la nit de Cap d’Any i recorden que els locals d’oci nocturn estaran tancats per ordre del Govern -si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no estima la petició de la patronal de l’oci nocturn de deixar obrir aquest divendres-.

Els alcaldes alerten que en el darrer toc de queda selectiu, a l’estiu, es van produir botellots “incontrolables” a diversos punts del Parc de la Serrada Litoral, quelcom que no volen que es repeteixi. Al setembre, es van veure obligats a limitar els accessos al Parc de la Serralada Litoral i a tancar zones d’aparcament entre Teià, Vallromanes i Premià de Dalt, o a Cabrils i Vilanova del Vallès, per evitar aquestes situacions.

Comentaris

    Control social Desembre 28, 2021 | 08:50
    El toc de queda com a alternativa a pagar funcionaris. Si no saps gestionar el teu municipi res millor que tenir tancada la població de nit.

Nou comentari