La dosi de reforç protegeix un 88% de l’hospitalització per Òmicron

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que la dosi de record protegeix un 88% de contagiar-se per Òmicron i acabar requerint hospitalització. A banda, Cabezas ha ressaltat que les hospitalitzacions són molt menors a les d’altres onades i ha apuntat que a nivell internacional s’observa una dissociació entre l’augment de casos i les hospitalitzacions. “Les persones no vacunades tenen una probabilitat de vuit vegades més d’entrar a les UCI“, ha advertit la secretària de Salut Pública, que ha instat a vacunar-se davant la xifra rècord de contagis. Tot i així, la secretària de Salut Pública ha assegurat que “diversos indicadors marquen la desacceleració de la sisena onada”.

A banda, Cabezas ha explicat que hi ha gairebé un 1% dels joves entre 20 i 29 anys que s’han reinfectat amb l’arribada d’Òmicron, pel que els ha instat a vacunar-se per protegir-se davant l’alta incidència de la Covid, que ha superat els 2.000 punts a 7 dies.

“És important que la primària pugui fer la feina que li pertoca”, ha dit Cabezas, que ha explicat que els CAPs van tenir gairebé 100.000 visites únicament per Covid. Per això, Salut ha optat per activar un sistema automatitzat d’altes i baixes per Covid.

Millora dels indicadors

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, també va assegurar aquest dimarts que hi ha “indicis” d’una “propera millora” en la pandèmia, ja que els indicadors mostren la desacceleració de la sisena onada. El Govern preveu que el pic s’assoleixi aviat malgrat el rècord de contagis registrat aquest dimarts així com la pressió als centres d’atenció primària, que ahir van realitzar 100.000 consultes en només un dia. “Les mesures preses abans de Nadal estan aconseguint els objectius proposats. Calia reduir la mobilitat i la interacció social i sembla que s’està aconseguint”, va celebrar Plaja. Si aquestes previsions del Govern es compleixen, Plaja va assegurar que “no es prolongarà el toc de queda”.

Nou comentari