El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La dosi de reforç de Janssen té un 85% d’eficàcia contra Òmicron
  • CA

Johnson & Johnson ha anunciat aquest dijous nous resultats preliminars de l’estudi sud-africà de fase 3 ‘Sisonke‘, que ha demostrat que una dosis de reforç de la vacuna de Janssen contra la Covid-19 té una eficàcia del 85% contra l’hospitalització per aquesta malaltia. L’estudi, realitzat pel Consell Sud-africà de Recerca Mèdica (SAMRC, per les seves sigles en anglès), ha demostrat que el reforç de Janssen va reduir el risc d’hospitalització per Covid-19 entre els treballadors sanitaris de Sud-àfrica després que Òmicron es convertís en la variant dominant en aquest país.

Durant els mesos estudiats (de mitjans de novembre a mitjans de desembre), la freqüència d’Òmicron va augmentar del 82 al 98% dels casos de Covid-19 a Sud-àfrica. Una segona anàlisi independent de la resposta immunitària a diferents règims de vacunació, realitzat pel Centre Mèdic Beth Israel Deaconess, va demostrar que una dosi de la vacuna de Janssen en persones que inicialment van rebre la vacuna de Pfizer va generar un augment de 41 vegades en les respostes d’anticossos neutralitzadors i un augment de 5 vegades en les cèl·lules T CD8+ enfront d’Òmicron a les quatre setmanes d’haver rebut la dosi de reforç.

“Les dades de l’estudi ‘Sisonke’ confirmen que la vacuna de reforç de Janssen proporciona un 85% d’eficàcia contra l’hospitalització en les zones en les quals és dominant la variant Òmicron. Això se suma al nostre creixent conjunt de proves que demostren que l’eficàcia de la vacuna continua sent forta i estable al llarg del temps, fins i tot contra les variants circulants com Òmicron i Delta. Creiem que la protecció podria deure’s a les sòlides respostes de les cèl·lules T induïdes per la nostra vacuna. A més, aquestes dades suggereixen que Òmicron no afecta a les respostes de les cèl·lules T generades per la nostra vacuna”, ha explicat a l’agència de notícies Europa Press el cap de Janssen Research & Development LLC, Mathai Mammen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Octogenari a desembre 30, 2021 | 17:22
    Octogenari desembre 30, 2021 | 17:22
    La MEVA DONA I JO N'ESTEM BEN CONTENTS.
  2. Icona del comentari de: Llorenç a desembre 30, 2021 | 22:07
    Llorenç desembre 30, 2021 | 22:07
    I cada estat fa les seves normes! Alguns no accepten la Janssen (França) És una barreja d'interessos polítics i econòmics on no hi té canuda la ciència de veritat
  3. Icona del comentari de: I jo a desembre 30, 2021 | 23:20
    I jo desembre 30, 2021 | 23:20
    Jo també. No contemplo cap altra vacuna de reforç.
  4. Icona del comentari de: Envio a desembre 31, 2021 | 07:30
    Envio desembre 31, 2021 | 07:30
    Por lo menos la J&J no cambia nada genéticamente, no como las mRNA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa