El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeo|Dos traficants juvenils munten un joc amb drogues amagades en parcs per captar clients
  • CA

Hauria estat hàbil, si no els haguessin enxampat. És un espòiler d’aquesta curiosa història sobre dos traficants juvenils, però un espòiler tan obvi que és perdonable. De fet es tractaria d’un cas notable d’emprenedoria, si fos que el negoci que tenien entre mans és un delicte. Parlem de la idea lluminosa de dos nois del Prat de Llobregat, que van decidir muntar una mena de joc de pistes amb petites dosis de droga, marihuana i haixix, amagades en parcs del municipi per incitar els interessats a trobar-les: qui les localitzés se les podia quedar de franc, l’objectiu era promocionar el producte i arribar a possibles clients que, després, acudissin a ells per comprar les dosis següents. Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, que els han detingut, el cas es va destapar gràcies a un avís de la unitat de ciberdelinqüencia de la Policia Local de Màlaga, dada que afegeix surrealisme a aquesta xocant història, que alhora ens permet descobrir un especialitzadíssim –i eficaç, pel que es veu– equip en una policia municipal que podria ser l’enveja d’altres cossos locals.

En una curiosa actualització 2.0 de la suposada i mitificada estratègia de repartir droga gratis a la sortida de les escoles, aquests dos espavilats de curta volada gravaven la preparació del joc en uns petits vídeos en què es veia com les dosis eren amagades, sense donar massa pistes però sí suficients perquè consumidors de la zona amb una mica de paciència i habilitat les trobessin. A canvi, se’ls demanava que fessin like a les xarxes dels aspirants a traficants. Què podia sortir malament? Doncs tot, com així ha sigut.

Si una cosa tenen les xarxes són que estan a l’abast de tothom, de la policia també, i no necessàriament només del teu entorn geogràfic. Així ha sigut com la història ha acabat petant a través de la Policia Local de Màlaga, que va detectar aquesta audaç oferta i va alertar els Mossos d’Esquadra, que es van posar a investigar els fets. Van determinar que el protagonista de la història era un noi, però que sovint era ajudat per un altre jove. El cap del negoci era un veí del barri de Sant Cosme, del Prat, que va ser escorcollat per la policia amb autorització del jutjat de primera instància i instrucció número 1 del Prat de Llobregat, en funcions de guàrdia.

Segons els Mossos, a l’interior del domicili van trobar-hi 115 grams de marihuana, 75 grams de haixix, diners en bitllets petits, dues balances de precisió i altres estris per a la confecció de dosis individuals de la droga i una escopeta d’aire comprimit amb el canó i la culata retallats. Els dos nois van ser detinguts per un delicte contra la salut pública, de tràfic de drogues. Segons un primer càlcul aproximat, les substàncies intervingudes podrien tenir un valor d’aproximadament 1.000 euros en el mercat negre: el negoci, per tant, era ben petit de moment. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va deixar-los en llibertat amb càrrecs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo? a maig 07, 2021 | 19:18
    Gonzalo? maig 07, 2021 | 19:18
    Ets tu?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa