Donen la raó a una investigadora de la UdG que denunciava assetjament laboral

S'ha declarat nul el concurs públic de la seva plaça

El Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha donat la raó a la investigadora de la Universitat de Girona (UdG) que denunciava patir assetjament laboral en un grup de recerca i ha declarat nul el concurs públic de la seva plaça. La dona havia denunciat que el procés de selecció estava “viciat” i que el tribunal havia escollit un dels companys que la discriminava. Ara, la sentència obliga a la UdG a restituir la situació fins i tot abans de la formació del tribunal que havia d’escollir el guanyador de la plaça. Això implica que s’haurà de repetir el concurs des de zero. La sentència, però, no és ferma i es pot recórrer. La dona encara té una segona denúncia pendent de judici per demanar que declarin nul el seu acomiadament.

La investigadora d’un grup de recerca de la Universitat de Girona (UdG) que denunciava patir assetjament laboral ha guanyat el recurs interposat al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona per declarar nul el concurs públic sobre la seva plaça. La dona havia ocupat aquell lloc durant 17 anys, però el director del grup de recerca va decidir convocar un concurs públic per la seva plaça. Finalment, el candidat escollit va ser un dels companys que la discriminava.

Per aquest motiu, la investigadora va decidir portar el seu cas als tribunals i va presentar un contenciós administratiu per declarar nul el concurs públic. Segons va denunciar la mateixa investigadora a les xarxes socials, el tribunal que havia d’escollir el candidat estava format “només per homes” i que no tenien cap vincle amb la UdG, un fet poc habitual. Per això, la dona creu que el procés “estava tot lligat i ben lligat” per tal que el lloc de feina se’l quedés un dels companys que l’assetjava laboralment.

Tal com afirma la sentència, la universitat està obligada a restituir la situació i tornar a començar el concurs públic de zero, fins i tot a l’hora de formar el tribunal. Això vol dir que caldrà tornar a escollir els membres que hauran de decidir quin és el millor candidat per optar a la plaça del grup de recerca on la investigadora havia treballat durant 17 anys. Amb aquest procés i el nou tribunal caldrà que garanteixin igualtat de condicions entre tots els candidats a l’hora d’optar a la plaça. 

Fins que no hi sigui el Jutjat Social no programarà una data per la segona denúncia que la investigadora va interposar a la Universitat de Girona. En aquest cas, demanava que es declarés nul el seu acomiadament. El judici s’havia de fer aquest novembre, però l’advocat de la UdG va demanar ajornar-lo ‘sine die’ fins que no hi hagués una sentència ferma d’aquest contenciós.

Nou comentari