El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Distribueixen a les farmàcies els tests d’anticossos que revelen si s’ha passat la Covid-19
  • CA

La distribució de tests ràpids d’anticossos Covid-19 a les farmàcies ha començat a l’estat espanyol de la mà de la cooperativa farmacèutica Cofares, segons ha informat aquest cap de setmana. Això permetrà que les farmàcies puguin dispensar aquest tipus de proves —amb un grau de fiabilitat dels resultats d’un 90%— a la població general. Les proves es poden fer a casa amb una lleu punxada en un dit i s’obtenen resultats al cap de 10 minuts.

Els tests ràpids d’anticossos permeten saber si hem passat o s’està passant el virus i la persona té anticossos. Es diferencien del test ràpid antigènic, que és una prova certificada naso-faríngia per detectar el virus que causa la Covid-19.

Segons informa el diari El Mundo, el Ministeri de Sanitat ha informat que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha tingut coneixement del subministrament de tests d’autodiagnòstic d’anticossos que es poden comercialitzar a Espanya i a la resta d’Europa perquè disposen del marcatge CE emès per un organisme notificat. El Ministeri de Sanitat ha precisat que, una cop que el producte té aquesta marca, pot comercialitzar-se lliurement a tot Europa, sempre amb prescripció mèdica.

En canvi, com a mesura addicional, l’AEMPS ha sol·licitat informació complementària als fabricants d’aquests test per la seva revisió juntament amb l’Institut de Salut Carlos III. El subministrament a les farmàcies de test ràpids d’anticossos es farà a partir d’ara de forma esglaonada, al ritme que aquestes proves estiguin disponibles en el mercat, informa Cofares.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa