El nombre d’hospitalitzats a Catalunya a causa del coronavirus ha tornat a augmentar notablement aquest diumenge. Concretament, s’han registrat 46 ingressats més als hospitals públics i privats del país, segons les dades que ha donat el departament de Salut. Així doncs, el nombre total d’hospitalitzats que hi ha ara mateix a Catalunya és de 470. No obstant, en les darreres 24 hores no s’ha registrat cap mort a Catalunya, de manera que el nombre total de persones que han perdut la vida a Catalunya a causa de la Covid-19 és de 24.079. D’aquests, 15.382 han mort a l’hospital o en un centre sanitari, 4.655 ho han fet en una residència, 1.258 en habitatges, i 2.784 no són classificables per falta d’informació.

Tot i que aquest dissabte la xifra d’ingressats a les Unitats de Cures Intensives dels hospitals havia superat la frontera psicològica del centenar, aquest diumenge el nombre d’ingressats a les UCI es manté força estable. Actualment hi ha 102 pacients que es troben ingressats en aquestes unitats. És a dir, una persona més que en el darrer recompte. D’aquestes persone,s n’hi ha 59 que necessiten ventilació invasiva (intubació), cinc que requereixen oxigenació per membrana extracorpòria (ECMO) i 38 que necessiten suport sense intubació.

Pel que fa als casos confirmats, en les darreres 24 se n’han registrat 1.291 persones més. Això vol dir que des que va començar la pandèmia del coronavirus, a Catalunya s’han arribat a registrar fins a 1.024.223 casos confirmats. La velocitat de reproducció de la malaltia (la RT) ha baixat lleugerament a 1,49, i el percentatge de positivitat dels tests d’antigens i PCR se situa ara mateix en el 4,44%. Per altra banda, la incidència acumulada en els darrers 14 dies és de 136,83 per cada 100.000 habitants, mentre que la mitjana d’edat dels casos confirmats és de 38,03 anys. La taxa del risc de rebrot se situava aquest dissabte en 187, i 24 hores mes tard se situa en 199.

Comentaris

    Jordi Vidal Indignat Novembre 21, 2021 | 13:45
    Que es la taxa de risc de rebrot ??????????? NO ES SERIOS DONAR NUMEROS SENSE DIR (AL MENYS, ALGUN DIA , EN ALGUN LLOC) la definició, el concepte. De fet es una manca de profesionalitat periodística, quasi un insult a la inteligencia dels lectors de la noticia. Es com tractarlos d'ignorants...
    A Jordi Vida Indignat Novembre 21, 2021 | 19:00
    Totalment d'acord en tot el que dius, Jordi. Jo els he escrit, he sigut més directa etiquetant a l'autor de l'informació, però ...dient les veritats es perden les amistats. I NO M'HO HAN VOLGUT PUBLICAR!

Nou comentari