La proximitat del Nadal i l’augment de la incidència de la Covid ha provocat una allau de vendes de testos d’antígens a les farmàcies. Així ho ha confirmat el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC), Jordi Casas, a TV3, on ha admès que hi ha escassetat d’aquests productes en alguns establiments. També ha apuntat que preveuen estabilitzar aquesta situació de cara a la setmana que ve, de manera que hi haurà testos disponibles per les festes de Nadal.

En aquest sentit, ha assenyalat que es tracta d’un escenari “similar” al que es va viure al principi de la pandèmia, quan faltaven mascaretes o guants. “Quan s’incrementa la demanda, provoca que hi hagi mancança”, ha explicat abans d’assegurar que “no hi ha prou testos per cobrir-la tota”. Casas ha afegit que tenen coneixement que hi ha farmàcies on és possible “que costi trobar-ne”, però ha previst que arribi més producte en uns 10 o 15 dies. “Sempre hi ha un decalatge quan comença a incrementar la demanda”, ha repetit. Tot i això, des dels col·legis afirmen que es tracta d’una situació puntual i no generalitzada.

Des del CCFC han proporcionat dades dels testos d’antígens supervisats: d’una banda, els finançats, emmarcats en cribratges de salut pública i dirigits a col·lectius específics i d’altra, els no finançats, dirigits a la població general. De forma global, des del mes de juliol les farmàcies catalanes han supervisat prop de 150.000 testos i han detectat més de 2.000 casos positius (comptant els finançats i els no finançats).

D’altra banda, en els primers 12 dies de desembre s’ha confirmat un augment notable de la demanda dels testos supervisats no finançats dirigits a població general, supervisant-se més de 19.600 proves, una xifra que ha superat amb escreix les xifres del mes de novembre, que va tancar amb 12.868 testos supervisats. Això demostra que la incidència de la malaltia ha augmentat la venda d’aquests testos.

Comentaris

    En quin païs de psicòtics vivim! Desembre 13, 2021 | 22:26
    Quines bretolades! Què no està vacunada la gent amb 2 i 3 vegades? Encara més despeses? Ara haurem d'anar amb el "palillo" al nas totes les fetes, a més?

Nou comentari