Ja són deu els països afectats per la variant òmicron

La nova variant de la Covid-19, òmicron segons l’ha batejat l’Organització Mundial de la Salut que s’ha identificat en països africans, segons s’ha anunciat aquesta setmana, ha acabat desfermant una onada de nerviosisme global, que està impactant també fins i tot en les borses mundials: s’han registrat caigudes des del Dow Jones a l’Íbex 35 i Tòquio. Aquest dijous al vespre Israel va anunciar que tancava fronteres amb Sud-Àfrica —però avui la premsa d’aquell país informa que ja s’ha localitzat un cas— i aquest matí el Regne Unit, Alemanya i Itàlia han fet el mateix. En paral·lel, la Comissió Europea ha suspès dels vols entre els països africans del sud.

El primer cas a Europa de la nova variant es va confirmar a Bèlgica, en una dona adulta jove no vacunada que va desenvolupar símptomes lleus semblants a la grip 11 dies després de viatjar a Egipte via Turquia. La pacient no va informar de cap enllaç amb Sud-àfrica ni amb altres països del sud d’Àfrica. Cap dels seus familiars ha desenvolupat símptomes. Es va dir que el pacient tenia una càrrega viral elevada en el moment del diagnòstic per part dels investigadors de les universitats, KU Leuven i UZ Leuven.

El govern de l’estat de Hesse, a l’oest d’Alemanya, va anunciar aquest dissabte que també ha detectat un cas de la nova variant del covid-19. La nova mutació “ha arribat molt probablement” al país, deia un missatge a Twitter del ministre d’Afers Socials de Hesse, Kai Klose. “Ahir a la nit les mutacions típiques òmicron es van trobar en un viatger procedent de Sud-àfrica”, va piular Klose. La persona sospitosa de ser portadora d’aquesta variant s’ha aïllat a casa seva a l’espera de confirmar que es tracta de la variant òmicron.

El ministre de Salut del Regne Unit, Sajid Javid, va confirmar aquest dissabte dos casos de la nova variant considerada com a “preocupant” per l’OMS per les seves mutacions. Els casos van ser identificats a les localitats de Chelmsford i a Nottingham, que ara són escenari de proves addicionals a la població per a identificar més possibles casos, segons va informar el ministre en declaracions a la cadena BBC. A més, Javid va anunciar la incorporació d’altres quatre països africans a la llista vermella de viatges del Regne Unit: Angola, Malaui, Moçambic i Zàmbia.

Als Països Baixos la prohibició de vols es va aprovar divendres, però això no va impedir que arribés un vol de Sud-àfrica amb almenys 61 passatgers positius en Covid. El país va decretar el confinament nocturn de tota la població a l’espera de les proves, que aquest diumenge han confirmat almenys 13 casos d’ómicron.

Així, la llista de països ja afectats per aquesta variant és la següent: Sud-àfrica, Botswana, Israel, Hong Kong, Bèlgica, el Regne Unit, Alemanya, Austràlia i els Països Baixos.

Comentaris

    Pallusos Novembre 29, 2021 | 09:41
    Òmicron un còmic amb ron, el nou còctel de Pfizer.

Nou comentari