Detecten 12 positius més al brot de la residència d’avis de Solsona

Un 44% dels residents tenen coronavirus

Un segon cribratge ha detectat 12 positius més al brot de coronavirus de la residència de gent gran de Solsona, i els usuaris contagiats ja són 40 en total, amb set asimptomàtics. Segons ha detallat la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés, el 44% dels residents s’han contagiat i també hi ha cinc professionals positius, que estan aïllats als seus domicilis. D’altra banda, el centre ha registrat la mort d’un resident, encara que asseguren que ha estat per causes “completament alienes” al brot i duen que ja estava en una situació de “gran fragilitat” prèviament. La residència compta amb 101 places, tot i que està ocupada per 90 residents.

Aquests nous casos arriben després que el divendres es fes un nou cribratge en coordinació amb el Centre Sanitari del Solsonès a tots els usuaris que el dimecres havien donat negatiu a la prova. Els primers casos detectats de coronavirus a la residència de Solsona van ser aquesta setmana entre els treballadors del centre.

Ara s’ha aïllat els nous positius i, d’acord amb el pla de contingència, s’ha ampliat la zona d’aïllament de residents amb coronavirus. Segons el centre, s’ha contactat amb els familiars per informar-los i s’ha treballat perquè tots els residents poguessin parlar amb les seves famílies per telèfon o per videoconferència.

La residència ha remarcat que s’ha iniciat una atenció mèdica diària en col·laboració amb el centre sanitari de la ciutat per fer seguiment presencial de tots els afectats i s’ha avançat el cribratge setmanal als treballadors del centre, que està previst que es faci entre aquets dissabte i diumenge. A més, ha recordat que s’ha creat un comitè de seguiment amb les institucions locals, que ja ha fet una primera reunió aquest matí.

“El Patronal ha avalat totes les mesures empreses per l’equip directiu i no s’estalviarà els recursos que calgui per aconseguir contenir el brot i per evitar l’agreujament dels residents contagiats”, diuen en un comunicat.

Nou comentari