Detectat un brot de covid que afecta 12 treballadors i 2 familiars de Blanes

Els afectats tenen símptomes lleus o són asimptomàtics i es troben confinats als seus domicilis

Blanes ha registrat un brot de covid-19 que afecta 12 treballadors i dos familiars de l’empresa de recollida de residus i neteja Nora, segons ha informat l’Ajuntament de Blanes. El consistori ha explicat que aquest dimarts al vespre el Departament de Salut va informar que l’Agència de Salut Pública i els Serveis Assistencials de Blanes estan investigant i contenint un brot de SARS-CoV-2 al municipi. Per contenir el brot i evitar la propagació a més persones, s’ha aïllat l’entorn dels treballadors afectats. Els treballadors amb covid tenen símptomes lleus o no en tenen, evolucionen favorablement i estan confinats als seus domicilis.

El brot es va detectar a finals de la setmana passada. Llavors es van fer PCR a una trentena de treballadors i una dotzena va donar positiu. L’Ajuntament ha explicat que està previst fer més proves de detecció entre altres empleats a mode de cribatge. Els centres de salut de la zona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona estan fent un seguiment als casos i als seus contactes per evitar la propagació del coronavirus, que de moment, “està controlat”.

L’Ajuntament de Blanes ha informat que s’ha posat al costat de Salut i de la direcció de l’empresa Nora, participada pel Consell Comarcal de la Selva i el propi ajuntament, per donar el suport que necessitin. D’altra banda, s’han incorporat operaris d’altres centres de treball de la mateixa empresa a Blanes perquè el servei no es vegi afectat.

Nou comentari