El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Descens de crítics i indicadors fluctuants
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 es manté estancada a Catalunya amb la majoria d’indicadors fluctuant diàriament. La pressió hospitalària s’ha reduït tot i el lleuger increment dels pacients a planta, cinc més, segons indiquen les dades del Departament de Salut publicades aquest diumenge. Actualment hi ha 317 persones ingressades. Les unitats de cures intensives (UCIs), en canvi, alliberen llits de crítics. Aquest diumenge hi ha sis pacients menys a l’unitat de greus, pel que la xifra de persones en estat crític queda en 79. Aquesta ocupació es manté per sota de forma sostinguda les darreres setmanes. De fet, és un registre que ha millorat respecte dimecres quan els crítics eren 85.

Altres indicadors de l’epidèmia presenten augments com és ara el risc de rebrot, que ha arribat a 62. La incidència acumulada a 14 dies, amb un increment d’unes poques centèsimes, passa a ser de 56,78 casos per cada 100.000 habitants. Per altra banda, la velocitat de propagació ha fet un pas enrere i se situa en un 1,13 -una centèssima menys-, mentre que la positivitat de les proves que es fan s’eleva fins a 2,25%. Cap persones ha mort en les darreres 24h a causa de la malaltia i el global de defuncions des de l’inici de la pandèmia se situa encara en 24.033. En paral·lel, el departament de Salut ha notificat 270 nous casos confirmats per PCR o tests d’antígens, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 928.534.

La vacunació es manté estancada amb un 75% de la població general amb la pauta completa, un 75,7% amb una dosi posada i un 65,3% amb almenys una dosi. Aquest indicador podria augmentar de forma més ràpida quan arribi la possibilitat de vacunar la població d’entre 5 i 11 anys. Les autoritats sanitàries dels EUA van autoritzar aquest dimecres que es comenci la vacunació d’aquest grup d’edat al país nordamericà. Això aproxima també aquesta possibilitat als països occidentals.Vols ser el primer a rebre les últimes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Llorenç a novembre 07, 2021 | 10:44
    Llorenç novembre 07, 2021 | 10:44
    Estem bojos si vaccinem els nostres nens (no m'ho ha ni un d'ingressat, no contagien i els afecta molt més la grip que el COVID)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa