El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Desactivada l’alerta del pla per ventades
  • CA

Protecció Civil ha desactivat aquest dilluns l’alerta del Pla d’emergències VENTCAT, dissenyat per encarar episodis de vent com el d’aquest cap de setmana. El Servei Meteorològic de Catalunya ha arribat a registrar durant aquest episodi ratxes de vent de fins a 140km/h a Portbou, mentre que a Espot i a Port del Compte s’han registrat ratxes de 90km/h i 79km/h, respectivament.

Per altra banda, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 15 trucades per 15 incidències relacionades amb el vent. D’aquestes incidències, el 53% s’han produït a la demarcació de Barcelona, i un 47% a Girona. La majoria d’aquests avisos han estat per risc estructural i obstacles, però no hi ha hagut cap incidència greu. Els Bombers han atès 18 alertes relacionades amb el vent per elements caiguts a la via com a arbres o fanals, o elements de teulats i façanes que es movien.

Protecció Civil va posar en alerta el Pla VENTCAT aquest dissabte, perquè s’esperaven grans episodis de vent, sobretot als Pirineus. El Servei Meteorològic de Catalunya preveia fort vent a cotes altes i a l’Alt Empordà. Protecció Civil va demanat extremar la prudència a l’hora de fer desplaçaments i activitats a l’aire lliure i evitar zones arbrades mentre bufi el vent, i també va fer una crida a retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent, com les decoracions nadalenques que ja s’han col·locat en alguns indrets.

Durant la tarda d’aquest diumenge el vent es va fer notar amb força al nord de l’Alt Empordà i als cims més alts del Pirineu. A més de les ratxes de 140km/h de Portbou, es van registrar també ventades de 96km/h a Puig Sesolles i 91km/h a Navata. No obstant, la ventada de tramuntana i mestral va deixar registres d’entre 60 i 80 km/h a nombroses comarques de Girona, el Camp de Tarragona i l’Ebre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa