El Govern defensa als JJOO d’Hivern al Pirineu: “El 2030 encara hi haurà neu”

El director general de Polítiques Ambientals sosté que la “decisió seria una altra” si se celebressin d’aquí a 50 anys

El director general de Polítiques Ambientals, Antoni Ferran, sosté que el 2030 “encara hi haurà neu” al Pirineu i defensa la candidatura als JJOO d’Hivern del 2030. En una entrevista al ‘Via Lliure’ de Rac1, Ferran ha reconegut que des de fa anys han notat una pèrdua de neu i ha assegurat que “la decisió seria una altra” si se celebressin d’aquí a 50 anys.

Segons el director general de Polítiques Ambientals, els efectes del canvi climàtic ja no es poden revertir a curt termini i que cal centrar-se en el mitjà i llarg termini tot canviant el paradigma i les rutines. De fet a parer seu, hi ha temps per reformular el sistema i cal entendre-ho com “una oportunitat” per canviar “la nostra relació amb l’entorn”. Ferran ha considerat que mentre s’aplica el canvi de model, cal gestionar la transició i no desaprofitar cap oportunitat perquè “tothom ha de poder continuar portant un plat a taula”.

Amb tot, ha advertit que les moltes de les alertes que ha fet darrerament el Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic de l’ONU (IPCC) ja fa temps que estan tenint lloc, com la pèrdua de sorra a les platges o de neu. Davant d’això ha demanat més recursos materials i econòmics pel departament d’Acció Climàtica, dirigit per la consellera Teresa Jordà.

Comentaris

    Català avorrit 14/08/2021 6:04 pm
    Si no fos perquè el govern de la Generalitat és "emeergent" climàticament, fins i tot es podria dir que parlar de que ara si, però potser d'aquí a 50 anys no, té un cert cinisme. Però aquest no és el porblema dels jocs que es reclamen. No s'entén com des d'un govern autoanomenat independentista es defensa un esdeveniment que el primer que aconseguirà serà un allau (mai més ben dit) de propaganda espanyola i espanyolista a nivell mundial. Tampoc cal escaldar-se, però. Recenment, Barcelona, propera capital mundial de l'arquitectura ens oferi la seva presentració a base d'un "zapateado" (i a mi m'agrada molt el flamenc) que crec que no hauria de ser el cas.
    Catalunya la major densitat d'Europa, pura merda contra natura 14/08/2021 6:34 pm
    Adivino Ferran,un bruixot de poca categoria.Ecologia per una Catalunya de10.000.000 habitants, PUR TERRORISME ARAGONES, TODOS PA DENTRO

Nou comentari