Festes il·legals en pisos, locals en desús i hotels per esquivar les restriccions anti Covid

Més de 22.000 denúncies en tres setmanes per saltar-se les restriccions anti Covid

Comencen els missatges per advertir que els controls policials sobre el compliment de les restriccions anti-Covid tenen efecte. Aquest dilluns al migdia, entre el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, han desgranat dades que així intenten demostrar-ho. El balanç des del 16 d’octubre és de més de 22.000 denúncies fetes –entre Mossos i policies locals– i diverses festes il·legals detectades aquest darrer cap de setmana, en pisos, hotels i locals en desús.

Segons ha explicat Sallent en la roda de premsa conjunta des les conselleries de Salut i Interior sobre la pandèmia, el comportament dels ciutadans aquest segon cap de setmana de confimanet municipal “ha sigut molt diferent dissabte de diumenge”. “Dissabte hi va haver fortes pluges. Diumenge va sortir el sol i a Barcelona hi va haver gent a Collserola i a les platges, però no hi va haver les aglomeracions del cap de setmana anterior. En canvi, comencem a tenir episodis singulars, festes en pisos”, ha advertit.

Al districte de Sarrià-Sant Gervarsi, a Barcelona, s’han trobat 20 persones en una festa en un pis, a l’Hospitalet de Llobregat, una trobada il·legal també al local en desús en un antic banc, amb 28 persones. I hi ha hagut fets similars en una associació canàbica a Sabadell i en diversos hotels on s’havien concentrat persones per fer trobades. En total, entre divendres, dissabte i diumenge els Mososs han aixecat 668 actes (denúncies) i han tancat 11 locals. I hi ha unes 2.000 denúncies més de les policies locals.

Pel que fa a la mobilitat, segons Sàmper, es manté una reducció “sostinguda i forta de la mobilitat, entre els 22 hores i les 24 hores” a causa del toc de queda i també hi ha hagut un descens molt important de la mobilitat en cap de setmana, a causa del confinament municipal. “Divendres hi va haver un descens del 40% respecte d’un divendres equivalent del 2019, i dissabte i diumenge una disminució d’enre el 80% i el 85%”, ha concretat. Per contra, ha concretta que “hi ha hagut un increment del trànsit els dijous”, quan la gent aprofita per marxar de cap de setmana abans que comenci el confinament municipal el divendres a les 6 del matí. El 5 de novembre, dijous passat, hi va haver un increment del 7% del trànsit detecat en peatges de la primera corona metropolitana i un 15% en els petages de vies com l’AP-7. “És evident que es tracta, amb tota probabilitat, de famílies que van a passar el cap de setmana a la segona residència”, ha reconegut el conseller.

 

Nou comentari