El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Denuncien que Ferrovial acomiada 30 professionals del 061 per “disminució del volum de treball”

La CGT denuncia que Ferrovial ha acomiadat a finals de gener més de 30 professionals contractats per reforçar el 061. En un comunicat, afirmen que se’ls ha notificat amb 48 hores d’antelació amb la justificació “d’una disminució del volum de treball”. Per contra, el sindicat remarca que la feina al 061 va en augment i assenyala que una gran part de les treballadores acomiadades formaven part de l’equip de coordinació. Aquests últims, diuen, se sumen a “una actuació sistemàtica d’acomiadaments” en els darrers mesos. La CGT es queixa de la política adoptada durant la pandèmia per part de l’empresa subcontractada pel SEM. Durant la situació extraordinària de la covid-19 han passat, i deixat el servei 061, prop de 400 persones en onze mesos.

Això, diuen, ha provocat continus acomiadaments sense previ avís sumats a reduccions de jornada mentre que, paral·lelament, es realitzaven formacions per a la incorporació de nou personal. “En cap moment han tingut en compte la qualitat del servei, deixant-lo en mans d’una constant roda de noves treballadores sense experiència les quals també han estat acomiadades al llarg d’aquests mesos”, assenyala el comunicat.

D’altra banda, també apunten que el tipus de contracte i les condicions que s’ofereixen genera “inseguretat i incertesa”. Per exemple, citen formacions “precàries“, manca de mesures sanitàries al principi de la pandèmia, falta de coordinació per part del personal d’administració. A més, a causa de la seva situació contractual, no han gaudit en 11 mesos de cap dia de vacances.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: miquel puigpelat a febrer 04, 2021 | 10:09
  miquel puigpelat febrer 04, 2021 | 10:09
  El que és una vergonya i denunciable, és que un servei com el 061 que és quasi obligatori de trucar si et passa alguna cosa, sigui de pagament.
 2. Icona del comentari de: Amb dolor ho he de dir a febrer 04, 2021 | 11:18
  Amb dolor ho he de dir febrer 04, 2021 | 11:18
  Ningú veu estrany que ERC llogues Ferrovial per una feina que els venia gran i no sabien fer, sols perquè n'era el director el germà d'Oriol Junqueras. Era una manera de compensar econòmicament la família Junqueras? Si no és malversació poc n'hi falta. Quants contagiats (morts) de més hi ha hagut. Uf em dol dir aquestes paraules, però imagineu-vos que un conseller de Junts hagués fet el mateix amb un germà de Puigdemont. Què hauria dit ERC???
 3. Icona del comentari de: Isabel a febrer 04, 2021 | 11:32
  Isabel febrer 04, 2021 | 11:32
  Quan hi han acomiadaments sempre es perque l'empresa busca mes beneficis.Enriquir-se a costa de repartir el treball entre els companys dels despedits.Pura estrategia neocapitalista,que implica un despreci total pel client , pel servei i pel treballador.Si son rics es a costa de la classe mitjana i dels pobres.Per tant se'ls ha de combatre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa