Deliveroo marxa de l’estat espanyol per la llei ‘rider’

La multinacional inicia un ERE a la totalitat de la plantilla que té a Espanya

Deliveroo ha anunciat aquest divendres que abandona l’estat espanyol abans que entri en vigor la llei rider, que obliga a contractar els repartidors en considerar que fins ara eren falsos autònoms. La llei, que entra en vigor el 12 d’agost, ha portat la multinacional a iniciar un ERO a la totalitat de la plantilla que té a l’estat i que afectarà a més de cent persones de les oficines i a uns dos mil repartidors.

Espanya només representa el 2% dels ingressos del gegant britànic, pel que la plataforma ha preferit marxar a altres mercats on no hagin de contractar els repartidors. La proposta de posar fi a les operacions a Espanya reflecteix la intenció de l’empresa de centrar les inversions i els recursos en els altres mercats en què opera. Deliveroo preveu que el procés de consulta col·lectiva comenci a principis de setembre i durarà aproximadament un mes.

“La decisió de plantejar el cessament de les nostres operacions a Espanya no ha estat presa a la lleugera“, ha assegurat Hadi Moussa, el director internacional de negoci de Deliveroo, abans d’agrair “a tots els restaurants que han treballat amb Deliveroo a Espanya”, així com als “apreciats clients”, als “excepcionals i sempre voluntariosos” riders.

Segons Deliveroo, aquesta proposta no afecta les orientacions per a tot l’any comunicades anteriorment sobre el creixement anual del valor brut de les transaccions del grup i sobre el marge brut de benefici.

Comentaris

    ciutadà 31/07/2021 7:19 am
    Es a dir: que si no es poden fer trampes i explotar els treballadors, el negoci no és rendible. Molt bé, home!
    ciutadà 31/07/2021 7:19 am
    Es a dir: que si no es poden fer trampes i explotar els treballadors, el negoci no és rendible. Molt bé, home!

Nou comentari