El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El decret d’avaluació de l’ESO no preveu els exàmens de recuperació del juny
  • CA

El decret d’avaluació i promoció que el govern estatal ha d’aprovar en properes dates no preveu els exàmens de recuperació del juny a l’etapa de l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). La convocatòria si es recull per a l’etapa del Batxillerat. En lloc dels tradicionals exàmens, la norma, que ha d’entrar en vigor aquest any, aposta per traspassar la decisió de si l’alumne ha superat el curs o no a un dictamen col·legiat de l’equip docent.

De la mateixa manera, la repetició de curs es considera a l’esborrany del decret -pendent del dictamen del Consell d’Estat- una qüestió excepcional, en tot cas limitada a dos cursos durant tot l’ESO. S’aposta, igualment, per l’opinió de l’equip de professors sobre la millor opció per a l’alumne. Fonts del govern estatal han indicat que, en tot cas, les Comunitats Autònomes tenen l’última paraula sobre la qüestió, per la qual cosa queda com a decisió de cada territori si elimina o no aquests exàmens.

Un altre punt que destaca l’esborrany és que els reforços als alumnes que els necessitin s’han de posar tan aviat com es detectin les mancances.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa