El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Què fer amb el cotxe si et trobes amb la DANA
  • CA

El temporal ja és aquí. Protecció Civil advertia aquest mateix dimarts que s’apropava “temps violent“, i així ha estat. Aquest passat dimarts s’han registrat diverses incidències a tot el territori català, especialment al sud del país; i el telèfon d’emergències 112 ha rebut desenes i desenes de trucades. Una de les situacions més perilloses amb les quals algú es pot topar amb el DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) és si es va en cotxe.

Protecció Civil alertava aquest dimarts a primera hora que la combinació de cotxe i temporal no és bona, i posava algunes recomanacions sobre la taula per evitar les pitjors conseqüències. En primer lloc, recomana que la població s’allunyi de rieres i zones que es puguin inundar, independentment de si es va en cotxe o no. S’instava també a no aparcar, sota cap circumstància, el cotxe ni cap altre tipus de vehicle a prop d’un espai com aquest.

Aquest consell serveix tant si es va en cotxe com si no: s’ha d’evitar travessar o creuar una zona inundada. La corrent d’aigua no només pot arrossegar persones: també es pot endur vehicles. Per altra banda, en cas que algú tingui aparcat el seu cotxe en un pàrquing, no és una bona idea baixar al pàrquing per enretirar-lo. En cap cas s’ha de baixar a zones inundades o que es podrien inundar. Podria ser perillós. El cas és que en situacions com aquesta el més important és la seguretat de les persones i el més adient és quedar-se a casa.

Per últim, la DANA ha deixat que es veiés algun tornado a Catalunya en les darreres hores. És important recordar que si algú circula amb cotxe i es troba amb un tornado, cal allunyar-s’hi el més aviat possible; perquè no es pot preveure cap a quina direcció pot anar, i pot ser molt perillós que un fenomen meteorològic d’aquest tipus es topi amb un cotxe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa