Els CAPs suporten el pes de la sisena onada amb més de 15.000 visites en un dia

La incidència de la Covid-19 a Catalunya continua augmentat, segons mostren les dades del Departament de Salut publicades aquest dissabte. L’atenció primària suporta el pes de la sisena onada amb més de 15.000 visites relacionades amb Covid notificades ahir divendres. Ara mateix, la incidència acumulada a 14 dies se situa en 295,97 casos per cada 100.000 habitants, gairebé 20 punts més que el dia anterior. Ara bé, la velocitat de propagació o Rt es manté a la baixa, amb un lleuger decreixement del 0,02 i queda fixada en 1,31. La taxa de positivitat també ha incrementat, passant de 6,47 a 6,69%. Les dades d’incidència d’aquesta sisena onada són més baixes que les registrades durant la cinquena onada de l’estiu.

Els nous casos confirmats per proves PCR o tests d’antígens (TA) han estat aquest dissabte 3.246. El risc de rebrot ha sumat 18 punts en un dia i se situa en 378. Les morts notificades avui pugen a 7 i el balanç de tota la pandèmia a Catalunya augmenta fins a 24.156 defuncions.

Aquest dissabte comença un pont que s’allargarà fins dimecres que ve. Davant d’aquesta circumstància alguns experts han reclamat a les persones que prenguin mesures per contenir el ritme de creixement actual. El membre del comitè assessor del Govern contra la Covid-19, Àlex Arenas, va dir ahir que caldria que tothom es faci un test ràpid abans de marxar i després per comprovar si dóna positiu o no i si dóna positiu que es faci una PCR de confirmació, aïllament o confinament necessaris per evitar nous contagis. L’aparició de la variant Òmicron manté en alerta les autoritats sanitàries. De fet, hi ha una carrera científica mundial per esbrinar més detalls sobre què suposa aquesta nova variant per a l’evolució global de la pandèmia. La prudència i la vacunació són de moment els dos antídots que es recepten des de les autoritats sanitàries arreu del món.

Comentaris

    Res té sentit. Desembre 04, 2021 | 11:51
    Doncs, per què ens cal vacunar? Ara el Ministerio de Salud español diu que la variante ómicron se escapa a las vacunas, literal. Doncs, per què ens cal vacunar?:" la variant òmicron de la COVID-19 "escapa a la resposta immunitària originada per les variants prèvies i per les vacunes. Així ho ha advertit el ministeri de Sanitat, tenint en compte les dades sobre els nombrosos casos de la nova variant que s'estan detectant a escala mundial. "Doncs, per què ens cal vacunar?

Nou comentari