Les dades de la pandèmia de la Covid-19 continuen el seu procés de davallada, segons la informació publicada aquest divendres pel Departament de Salut. La velocitat de propagació experimenta tot i així un lleuger augment, passant de 0,78 a 0,80, dues centèsimes més respecte el dia anterior. El risc de rebrot per la seva banda baixa un punt i es queda fixat en 40. La incidència acumulada a 14 dies experimenta un descens de tres punts: passa de 54,17 a 51,76 casos per cada 100.000 habitants.

La pressió hospitalària continua també amb valors estables. Una persona més ha estat ingressada en un hospital a causa de la covid-19, que actualment és la causa d’ingrés de 338 pacients. A les unitats de cures intensives (UCIs) hi ha hagut una davallada de set persones menys. Actualment ja hi queden 92 persones en llits de crítics, una de les xifres més baixes de tota la pandèmia. Els nous casos confirmats per proves PCR i TA són aquest divendres 563. La taxa de positivitat és menor, passa de 1,53 a 1,48. Salut notifica set morts més, i en total ja hi ha 23.952 persones mortes.

Pel que fa a la vacunació, el 73,3% de la població de Catalunya té la pauta de la vacuna completa, mentre que el 74,9% té almenys una dosi i el 64,5% una segona. Actualment s’està administrant la tercera dosi a les persones que compleixen els requisits (de més de 80 anys en residències o immunodeprimits). Ja hi ha 74.061 terceres dosis administrades. A partir del 25 d’octubre començarà al vacunació de les persones de 70 anys o més.

Aquestes bones dades epidemiològiques es registren el dia que Catalunya diu adéu a la majoria de restriccions contra la Covid-19, un conjunt de normes que han intervingut la vida dels catalans d’ençà que es va declarar la pandèmia el març del 2020. Els horaris i aformaents es recuperen en el comerç i la cultura. Es mantenen límits a l’oci nocturn i els esports en interiors i també la principal mesura: l’ús de la mascareta en interiors, on sempre que es pugui s’haurà de mantenir la distància de seguretat.

Nou comentari