El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia es manté a la baixa, però incrementen els pacients crítics
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 es manté a la baixa a Catalunya, tal i com indiquen les dades que el Departament de Salut ha publicat aquest dijous. L’evolució de la pressió hospitalària es pot qualificar d’estable, tenint en compte que hi ha cinc persones menys ingressades en centres hospitalaris a causa de la Covid-19, passant de 342 a 337. En canvi, l’indicador que mostra el número de pacients que ocupen un llit de crítics a les unitats de cures intensives (UCIs) ha pujat: hi ha 99 persones crítiques, tres més que el dia anterior.

El número de casos nous confirmats a través de proves PCR o tests antigènics (TA) es manté en xifres modestes. Aquest dijous el Departament de Salut han notificat 556 contagis nous. D’altra banda, pel que fa al número de morts, es notifiquen vuit defuncions més, i en total ja n’hi ha hagut 23.945.

La propagació del virus manté la tònica de les darreres setmanes, en un sentit clarament de descens, després que hi hagués hagut alguns dubtes sobre el camí que prendria la pandèmia. Actualment el risc de rebrot està a 41, avui un punt per sota que el valor d’ahir, mentre que la incidència acumulada a 14 dies també cau i passa de 55,09 a 54,17 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de progació o Rt es manté avui estable en 0,78, la mateixa xifra que el dia anterior. A banda, la taxa de positivitat ha tornat a baixar i s’ah acabat col·locant en un 1,53%.

Lluny dels temors de fa algunes setmanes, les autoritats sanitàries veuen més clar ara que la pandèmia es pot mantenir estable de moment. La incògnita que s’estén en aquests moments, però, és quina situació es viurà aquesta tardor i hivern amb la presència d’altres virus respiratoris que ja han començat a circular. És per això que de moment la mascareta es manté com un element obligatori en espais interiors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa