El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya supera els 24.000 morts per Covid
  • CA

Catalunya ha superat aquest dimecres la barrera dels 24.000 morts, en concret, aquest el Departament de Salut en confirma cinc més que el dia anterior, elevant el balanç total d’ençà que va començar la pandèmia el març del 2020 a 24.001 defuncions. En canvi, l’actualització de les dades de la pandèmia ni registra cap canvien la xifra d’ingressats, que es manté igual que el dia anterior, 337 persones amb Covid ingressades en centres hsospitalaris catalans. A les unitats de cures intensives hi ha també la mateixa xifra de persones que dimarts, 91.

Pel que fa a nous casos confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA), Salut notifica 521 contagis nous aquest dimecres, mentre que el risc de rebrot cap un punt i queda fixat en 49. La incidència acumulada a 14 dies ha pasat de 46,50 a 46,91 casos per cada 100.000 habitants i la velocitat de propagació continua baixant i cua fins a 1,08, tres centèssimes menys que el dia anterior. La postivitat ha pujat una mica, de l’1,64% a l’1,65%.

Catalunya, com al resta de pïsos, està a l’expectativa de què li depara amb l’arribada de la variant Delta Plus. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit precisament avui que preveu i “desitja” que la variant no afectarà a la reobertura que s’està fent ara a Catalunya, amb un retorn de gairebé plena normalitat. Argimon ha dit que el fet de mantenir la mascareta en molts espais -i també que sigui una variant que no esquiva les vacunes contra el coronavirus- fa que no hagin de sonar les alarmes respecte aquesta nova variant. També ha dit que els pocs estudis que hi ha sobre la Delta Plus “no poden confirmar” encara quina “infectivitat” i quin “impacte” pot tenir a la població.

D’altra banda, aquest dimarts la comissió de salut pública va aprovar que a partir del 15 de novembre les persones vacunades amb Janssen rebin una dosi de reforç per tal d’augmentar la seva protecció contra la Covid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa