El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La velocitat de propagació fluctua i torna a vorejar l’1
  • CA

La majoria d’indicadors de la covid-19, que ahir mostraven valors estables, presenten aquest dimarts, en canvi, algunes variacions a l’alça, una fluctuació de les dades en el context d’una fase d’estabilitat de la pandèmia. En aquest canvi, la velocitat de propagació o Rt ha agumentat i ha passat de 0,85 a 0,95, mentre que la incidència acumulada a 14 dies també ha crescut, passant de 45,49 a 45,58 casos per cada 100.000 habitants. El risc de rebrot també ha pujat amb cinc punts més, de 37 a 42.

Altres indicadors també han experimentat aquest dimarts algun augment lleuger. La taxa de positivitat ha passat de l’1,49 a l’1,53%. La pressió hospitalària en canvi ha disminuït, amb dos pacients menys ingressats en centres hospitalaris del país a causa de la covid-19. Avui hi ha 343 pacients. A les unitats de cures intensives es registra un augment en dos pacients més en llits de crítics: es passa de 91 a 93.

La mortalitat també ha experimentat un increment: de dilluns a dimarts Salut ha notificat la mort de 14 persones a causa de la covid. Pel que fa a noves infeccions confirmades per proves PCR o test antigènics (TA), el Departament de Salut afegeix 515 contagis. Els valors mostren que la pandèmia està, després de la cinquena onada, sota control. El número de contagis que el departament té capacitat de controlar amb els serveis de vigilància epidemiològica i el rastreig és el topall de 1.000, mentre que el sistema sanitari es pot permetre tenir fins a 300 persones amb covid a les UCIs.

Els experts i les autoritats sanitàries creuen que a partir d’ara, amb el nou factor de la població vacunada en més d’un 70% amb pauta completa, la situació pot mantenir-se estable, si no apareix cap altra nova variant i si el nivell d’immunitat de la població es manté. Salut centra ara els esforços en les conseqüències de la Covid, que tenen a veure en el benestar emocional. Aquest mes es crearan també 52 equips d’atenció domiciliària per a joves en situacions greus i complexes de salut mental.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ave-maría a octubre 19, 2021 | 11:58
    ave-maría octubre 19, 2021 | 11:58
    I doncs, que ens pensàvem ? : tornada de botellons, barres reobertes, estadis plens, esglésies no tan plenes, concerts i concertets, i visca la pepa ! i ara tornen els ploricons. Tant de bo no passi la situació d'aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa