La velocitat de propagació a Catalunya ha augmentat tres centèsimes i se situa en aquests moments a 1,6 mentre el risc de rebrot ha pujat tres punts i ara és de 59, segons les dades del Departament de Salut publicades aquest dijous. S’han notificat una dotzena de persones menys hospitalitzades a causa de la covid-19 en les darreres hores, i en total n’hi ha 327. També han caigut els crítics a les unitats de cures intensives, n’hi ha set menys i en total en queden 79.

En paral·lel, s’han notificat 725 nous casos confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 926.899. En les darreres hores s’han notificat dos morts i el global de defuncions des de l’inici de la pandèmia se situa en 24.028. L’1,88% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies augmenta de 52,07 a 53,45, mentre que a 7 dies ho fa de 27,14 a 28,56.

En una entrevista a RAC 1, la secretària de Salut Pública ha comentat que a Salut els preocupa l’arribada del fred perquè els coronavirus es relacionen amb aquestes condicions climatològiques. Ara bé, quan começa un virus no té un patró estacional, ha dit Cabezas, perquè la població no està immunitzada encara i pot infectar-se en qualsevol moment de l’any. Quan ja es porta dos anys de relació amb el virus ja es va adquirint l’estacionalitat de tardor i hivern. “Hem d’estar amatents aquestes properes setmanes”, ha dit Cabezas.

La secretària de Salut Pública ha advertit que la incidència és molta alta era en països de l’Est d’Europa i ha assenyalat que en canvi a l’estat espanyol és baixa amb la repercussió assistencial controlada. D’altra banda, encara que la vacunació està encara estancada. Les terceres dosis que s’estan administrant i ho estan fent “a bon ritme”. L’administració de tercera dosi a la població en general és un aspecte que ha de discutir la Ponència de Vacunes en el marc estatal.

Nou comentari