La velocitat de propagació o Rt ha continuat pujant les darreres hores a Catalunya, tal i com indiquen les dades de la pandèmia de la Covid-19 publicades aquest dijous. La Rt s’ha enfilat sis centèsimes i ara es troba a 1,08. Es tracta d’una pujada amb la qual el Departament de Salut ja comptava donat que les darreres setmanes s’han aixecat bona part de les restriccions. D’altra banda, també el risc de rebrot ha experimentat un increment: passa de 45 a 47.

Pel que fa a la pressió hospitalària hi ha sis persones més als hospitals catalans a causa de la covid-19. En l’actualitat encara hi ha 331 pacients ingressats en planta, mentre que a les unitats de cures intensives (UCIs) hi ha hagut una davallada: hi ha sis pacients crítics menys, en total 91. La xifra de nous casos confirmats per PCR o tests antigènics (TA) és similiar a la dels dies anteriors. En concret Salut notifica que s’han produït 548 contagis més. Pel que fa a morts, se n’han declarat dos més i el balanç puja fins a 23.981.

L’1,55% de les proves de la darrera setmana han donat positiu, una taxa de positivitat molt baixa i que mostra com la pandèmia està de moment sota control. La incidència acumulada a 14 dies passa de 45,67 a 45,59, mentre que a 7 dies puja de 21,82 a 22,40.

Tot i que la pandèmia està sota control a Catalunya, les autoritats sanitàries estan atentes al que passa als països de l’entorn. Al Regne Unit s’ha declarat una nova mutació de la variant Delta que es creu que pot ser un 10% més tranmissibile que l’original. Amb tot, però, encara no es vincula aquesta mutació a l’increment de contagis que s’està experimentant en aquell país, on el sector sanitari ja està demanant al govern que apliqui mesures per evitar complicacions de cara a l’hivern.

Nou comentari