La pressió hospitalària es redueix i la velocitat de propagació recula

La pressió hospitalària s’ha reduït en les darreres 24 hores a Catalunya, segons mostren les dades de la Covid-19 publicades pel Departament del Salut. Aquest dimarts hi ha 16 persones menys als hospitals catalans a causa de la covid: s’ha passat del 353 d’ahir als 337 actuals. A les unitats de cures intensives, en canvi, hi ha hagut un ingrés més, de manera que ara hi ha 91 persones ocupant llits de crítics.

Pel que fa al número de casos nous confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA), aquest dimarts Salut en notifica 434, una xifra modesta i fins i tot inferior d’un dia entre setmana del darrer mes. El risc de rebrot també s’ha reduït i avui cau dos punts, passant de 52 a 50, un nivell molt baix. La velocitat de propagació també ha començat a baixar després de diversos dies pujant. passa d’1,16 a 1,12, quatre centèsimes menys que el dia anterior.

La incidència acumulada a 14 dies, per la seva banda, ha pujat lleugerament: passa de 46,18 a 46,50 casos per cada 100.000 habitants. És també una incidència notablement baixa. Així mateix, la mortalitat ha incrementat amb tres persones més: en total hi ha 23.996 defuncions d’ençà que va començar la pandèmia el març del 2020.

Aquestes són les dades de l’epidèmia el dia després que haig arrencat la campanya de vacunació per la grip, conjunta amb la covid, als centres d’atenció primària del país. Pel que fa a la covid es comença a posar la tercera dosi de reforç a les persones majors de 70 anys. D’aquest manera es comença a reforçar la protecció de les persones més grans que podrien haver perdut anticossos, encara que les dades, segons alguns experts, no demostren que s’hagi perdut capacitat de protecció davant el virus que causa la covid. Les autoritats estan pendents de l’evolució de la variant Delta plus, que és una mica més transmissible que l’original.

Nou comentari