El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària es manté sota control malgrat l’increment de casos
  • CA

La pressió hospitalària a causa de la Covid-19 es manté sota control malgrat l’increment de casos, segons les dades del Departament de Salut publicades aquest dilluns. En les darreres 24 hores s’han notificat quatre noves hospitalitzacions a causa de la Covid, un fet que eleva a 321 les persones ingressades en centres hospitalaris del país. Tot i així, el número de malalts ingressats en llits de crítics continua igual i en aquests moments a les unitats de cures intensives (UCIs) hi ha 79 persones.

Els indicadors que mostren l’expansió del virus mostren aquest dilluns alguns lleugers increments. La velocitat de propagació ha augmentat quatre centèsimes i ha quedat fixada en l’1,17. També continua pujant el risc de rebrot, que guanya avui quatre punts respecte ahir i se situa en 62.

En paral·lel, s’han notificat 472 nous casos confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA), que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 929.006. En les darreres hores no s’ha notificat cap mort i el global de defuncions des de l’inici de la pandèmia se situa en 24.033. El 2,31% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 56,78 a 59,32 casos per cada 100.000 habitants, mentre que a 7 dies ho fa de 30,77 a 31,8.

Pel que fa a la vacunació, el 74,5% de la població té la pauta completa de la vacuna, el 75,9% té almenys una dosi posada i el 64,5% una segona dosi. Les terceres dosis també avancen i ja se n’han administrat 226.838. Des de fa dues setmanes s’ha obert la tercera dosi de reforç a les persones de 70 anys o majors. L’alt nivell de vacunació que s’ha assolit ha estat crucial per reduir l’impacte del virus i evitar noves restriccions, en un moment en què alguns països europeus tornen a pujar en el nombre de casos, especialment el Regne Unit, on el sistema sanitari torna a tenir dificultats per absorbir els nos pacients que arriben a les urgències hospitalàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa