La pandèmia de la Covid-19 es manté estancada a Catalunya amb la majoria d’indicadors fluctuant diàriament. La pressió hospitalària ha augmentat lleugerament amb l’ingrés de deu persones més en centres hospitalaris del país a causa de la Covid-19, segons indiquen les dades del Departament de Salut publicades aquest dimarts. Actualment hi ha 340 persones ingressades. Les unitats de cures intensives (UCIs) es mantenen en valors propers al centenar de persones crítiques, però de moment aquesta ocupació es manté per sota de forma sostinguda les darreres setmanes. Aquest dimarts hi ha 85 persones ocupant llits de crítics, tres menys que el dia anterior.

Altres indicadors de l’epidèmia presenten augments com és ara el risc de rebrot, que passa de 51 a 55, o la incidència acumulada a 14 dies, amb un increment d’unes poques centèsimes, passant de 50,64 a 51,48 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació també ha fet un pas endavant i se situa en un 1,10, mentre que la positivitat de les proves que es fan s’eleva fins a 1,86%. La mortalitat, en canvi, es manté igual que el dia anterior i el balanç continua en 24.016 morts.

La vacunació es manté també estancada i amb lleus increments. El 74,3% de la població té la pauta de la vacuna completa, mentre que el 75,7% té una primera dosi administrada i el 65,2% té almenys una dosi. Pel que fa a l’administració de la tercera dosi de reforç, aquest dimarts ja se n’havien posat 145.266. Aquesta dosi es va començar a posar a persones immunodeprimides i des de la setmana passada es va començar a posar a persones de 70 anys o més, conjuntament amb la vacuna de la grip. Quant a la vacunació, encara queda pendent ampliar els grups de població que es poden vacunar. Els EUA van autoritzar la setmana passada la vacunació a partir dels 5 anys, després que diverses companyies farmacèutiques hagin avançat en la recerca de vaccins eficaços i segurs per a la població infantil.

Nou comentari