La pressió hospitalària creix mentre es manté la incertesa per la variant Òmicron

Un total de 682 persones estan ingressades en aquest moment a Catalunya a causa de la Covid-19, en un moment en què es manté la incògnita a nivell mundial sobre la nova variant Òmicron. Aquesta xifra suposa un augment de 22 pacients respecte el dia anterior, segons mostren les dades del Departament de Salut publicades aquest dimecres. També experimenta un increment el número de persones que ingressen en unitats de cures intensives: hi ha quatre malalts greus més i el total ja assoleix la xifra de 145. Les dades, tot i això, disten dels números espectaculars que es van registrar en anteriors onades.

Pel que fa a nous casos confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA), el Departament de Salut notifica 2.448 contagis nous. A més a més, altres indicadors es mantenen a l’alça, com és ara el risc de rebrot, que aquest dimecres puja deu punts i es queda fixat en 335. També ha crescut el balanç de morts amb 12 defuncions més. La incidència acumulada a 14 dies passa de 245,24 a 252,82 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt és avui la mateixa que ahir, 1,35, mentre que la positivitat ha pujat de 6,04 a 6,15%.

Salut va anunciar ahir que continua investigant les mostres de dues persones que van arribar a l’Aeroport del Prat i que podrien estar infectades amb la nova variant. Els estudis preliminars indiquen que els casos sospitosos podrien ser certament d’Òmicron, però els resultats definitius s’esperen per divendres. El Departament de Salut, com altres autoritats sanitàries a nivell europeu, estan enviant missatges de prudència, sobretot de cara a les festes de Nadal. Des del Ministeri de Sanitat es va incidir ahir en la necessitat de reduir interaccions per Nadal. Aquesta alerta ja la va fer la setmana passada el Departament de Salut a Catalunya.

Comentaris

    Cena, cenita Desembre 01, 2021 | 11:09
    Pues vaya, en la cena con el Rey, todos estaban muy juntitos en las mesas. Incluso los inútiles.
    Joan Desembre 01, 2021 | 17:54
    Guerrero, dels 145 a cures intensives, quants estan vacunats i quants no. I quines són les franjes d´edat. Si us plau, transparencia i professionalitat donant les dades; sino tot això que diues no es informació. Això és de primer de carrera i de sentit comú.

Nou comentari