El risc de rebrot i la incidència acumulada s’han disparat en les darreres 24 hores segons mostren les dades del Departament de Salut publicades aquest divendres. De fet, el risc de rebrot ha passat de 148 a 172, guanyant 24 punts de cop d’un dia per l’altre. També la incidència acumulada a 14 dies ha fet un salt endavant amb 16 punts més i ara ja hi ha 120,31 casos per cada 100.000 habitants. Experts que assessoren el Govern reclamen mesures a partir dels 200 casos. En una entrevista a el Cafè d’idees de La 2, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit avui que la setmana que ve podria ampliar-se l’ús del certificat Covid de la UE.

La pressió hospitalària ha augmentat amb cinc pacients més ingressats a causa de la Covid-19. En total hi ha 405 malalts amb Covid als hospitals catalans. A les unitats de cures intensives (UCIs) es registra un increment de sis pacients més i en total hi ha 97 persones ocupant llits de crítics. Quant als nous casos confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA), Salut notifica 1.251 contagis més. La velocitat de propagació continua elevada i puja una mica fins a 1,47, mentre que la taxa de positivitat s’acosta al llindar del 5% preocupant. Ara mateix està, però a 3,91%. Es registren dues noves defuncions i el balanç de morts puja fins a 24.074.

El conseller de Salut ha admès aquest matí que la incidència “està creixent des de fa dues setmanes” i ha destacat que “hem doblat el número de persones infectades, per tant també al incidència acumulada”. Argimon ha advertit que la velocitat de propagació h passat d’estar a 1 a 1,5 i per tant “estem en una fase de creixement clar”. Ara bé, “si és onada ja veurem la direcció que va prenent i quina és la pendent”. El conseller ha dit que el creixement es deu a diverses causes: “El coronavirus és un virus de tardor-hivern, aquest coronavirus és nou i en aquest any i mig ha infectat en totes les èpoques, però tots esperàvem que la tardor seria la seva època; l’any passat ja ho va ser, ens corrobora que és estacional”.

Comentaris

    Alarmisme al servei del poder Novembre 19, 2021 | 13:58
    Això ja se sabia i s'havia anunciat, que a partir de la tardor hi hauria un augment de casos. Com agrada presentar coses evidents com si fossin producte de quelcom imprevist i anormal.

Nou comentari