El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els casos de Covid es multipliquen i la incidència empitjora
  • CA

Els casos de Covid-19 a Catalunya continuen multiplicant-se amb increments importants, segons mostren les dades del Departament de Salut publicades aquest dijous. Si ahir es van registrar més de 1.300 casos, avui Salut notifica 1.428 casos nous confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA). La pressió hospitalària augmenta lleugerament amb dues persones més ingressades amb Covid en centres hospitalaris: en total hi ha 401 ingressats. Pel que fa a les unitats de cures intensives (UCIs), hi ha dues persones menys en llits de crítics, on ara hi ha un total de 93 pacients.

El risc de rebrot torna a augmentar i ho fa amb set punts més respecte el dia anterior i se situa en 148. La incidència acumulada a 14 dies puja quatre punts i queda en 104,20 casos per cada 100.000 habitants. Precisament aquest dijous l’epidemiòleg Oriol Mitjà, membre del comitè d’experts contra la Covid que assessora el Govern, ha opinat que quan aquest indicador superi els 200 casos seria el moment d’aplicar una ampliació del passaport Covid evitant que persones amb potencia infecciós entri a activitats socials on hi pot haver aglomeracions de persones.

La velocitat de propagació es manté elevada i puja una centèsima respecte el dia anterior: passa d’1,45 a 1,46. La taxa de positivitat també puja aquest dijous i ja es situa en el 3,54%. En aquest context, el govern espanyol acaba d’anunciar que la Ponència de Vacunes aprovarà la tercera dosi de la vacuna per a les persones majors de 60 anys. En aquests moments ja s’està administrant tercera dosi als majors de 65. En d’altres països van alguns passos per endavant. Els EUA es preparen per oferir la tercera dosi a tots els adults a partir dels 18 anys.

Aquest dijous la mortalitat a Catalunya experimenta un increment. Salut ha afegit 11 morts més al balanç, que ara arriba ja a les 24.072 defuncions des de l’inici de la pandèmia. Els experts confien que en aquesta nova onada, gràcies als efectes de la vacunació, es vagi dissociant la corba de contagis de la de morts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa