La majoria dels indicadors de la Covid-19 van a l’alça a Catalunya, segons les dades que el Departament de Salut ha fet públiques aquest dimecres. La pressió hospitalària ha baixat, amb una persona menys ingressada, en total n’hi ha 339, mentre que l’ocupació a les unitats de cures intensives (UCIs) puja, amb una persona més ocupant un llit de crítics: en total 86 persones a tot el país.

Els nous casos de Covid-19 confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA) han augmentat en 468 contagis. El risc de rebrot també ha experimentat un augment d’un punt i arriba ara als 56. La incidència acumulada a 14 dies ha passat del 51,48 al 52,07 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt també puja d’1,10 a 1,13 i la positivitat incrementa d’1,86 a 1,90%. El número de morts també és més elevat avui, amb deu defuncions noves que deixen el balanç de la pandèmia en 24.026 persones mortes.

La vacunació es manté estancada amb un 74,3% de la població general amb la pauta completa, un 75,7% amb una dosi posada i un 65,3% amb almenys una dosi. Aquest indicador podria augmentar de forma més ràpida quan arribi la possibilitat de vacunar la població d’entre 5 i 11 anys. Les autoritats sanitàries dels EUA van autoritzar ahir que es comenci la vacunació d’aquest grup d’edat en aquell país. Això aproxima també aquesta possibilitat als països occidentals.

En una conferència que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va fer aquest dimarts al centre IDEAL de Barcelona davant de professionals sanitaris, va assegurar que l’increment dels indicadors de la Covid és una situació ja prevista però que no s’espera que es produeixi una onada “com a tal”. L’element que fa possible que de moment hi hagi aquesta situació d’estabilitat i estancament és l’efecte de la vacunació massiva.

Nou comentari