El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’augment de contagis empitjora la pressió hospitalària
  • CA

L’augment de contagis de la Covid-19 està empenyent les dades de la pressió hospitalària, segons mostren les dades del Departament de Salut publicades aquest dilluns. Avui es notifiquen nou pacients més ingressats amb Covid en centres hospitalaris catalans, mentre que també puja el nombre de persones que han requerit ocupar un llit en àrea de crítics. Aquest dilluns el total de pacients ingressats en planta puja fins a 376, mentre que els crítics a unitats de cures intensives (UCIs) ja estan a 90. El llindar de 100 a 120 serà el problemàtic i el que posarà el sistema sanitari contra les cordes.

Els nous contagis confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA) ascendeixen aquest dilluns a 492 —la dada de dilluns sempre és més conservadora perquè baixen les visites a CAPs i la gent es fa menys proves, fet que fa que la dada de dimarts acostumi a ser més realista—. Altres indicadors de risc també continuen augmentant. El risc de rebrot puja sis punts i arriba a 130, mentre que la velocitat de propagació ha baixat una centèsima i se situa en 1,54. Caldrà veure si la xifra es queda fluctuant o si torna a pujar en els propers dies.

De moment, la incidència acumulada a 14 dies incrementa considerablement: suma quatre punts passant de 82,33 a 86,84 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat, un altre dels indicadors calents que mostren sense dubtes quan la situació es complica, ja està en el 3,11%. Això vol dir que s’aproxima al 5%, el llindar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera per establir que la pandèmia està fora de control.

La pandèmia està globalment en augment i especialment a Europa on els països estan registrant un nivell de contagis molt elevat, de fet alguns com Alemanya notifica més casos diaris que els que tenia en la primera onada. En aquest context, hi ha països que emprenen mesures. La que ha tingut més ressò els darrers dies ha estat la d’Àustria, que aquest dilluns ja té confinades les persones no vacunades, el 35% de la població. Catalunya ha de valorar si amplia l’ús del certificat covid de la UE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa