El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia continua empitjorant a les portes de Nadal
  • CA

La pandèmia a Catalunya continua empitjorant a les portes de Nadal amb tots els indicadors en evolució desfavorable. Segons les dades del Departament de Salut publicades aquest dimecres, la pressió hospitalària augmenta amb 10 persones més respecte al dia anterior. Ara ja hi ha ingressats per covid-19 en centres hospitalaris catalans 1.116 persones. Els pacients crítics també incrementen, amb cinc persones més ocupant llits de crítics. Les dades més recents indiquen que a Catalunya actualment hi ha un total de 264 persones en unitats de cures intensives (UCIs). Els nous casos confirmats amb proves PCR o tests antigènics (TA) se situen en 5.522.

D’altra banda, el risc de rebrot fa un salt considerable avui amb 131 punts més i se situa a 700, mentre que la incidència acumulada a 14 dies incrementa 26,23 casos i se situa en 512,94 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt queda fixada a 1,20, com ahir. La taxa de positivitat puja lleugerament fins a 10,78%. Salut notifica 17 morts més i el balanç ja se situa en 24.258 defuncions des de l’inici de la pandèmia.

Aquests són les dades a Catalunya a les portes de Nadal, en plena campanya de vacunació per les terceres dosis a persones majors de 60 anys i l’inici aquesta tarda mateix de la vacunació infantil. Les autoritats sanitàries han activat les mesures de la fase de mitigació pel descontrol de contagis que té afectacions en l’atenció primària. El món viu a l’expectativa de les conseqüències de la nova variant Òmicron que en països com el Regne Unit ja ha implicat la recuperació de restriccions, a causa de la major transmissibilitat que va associada a la nova variant. El que encara no està clar és si la malaltia que provoca és més greu. Les terceres dosis representa que han de millorar la protecció davant la nova variant. Les vacunes perden efectivitat, per això s’impulsa el reforç de la vacunació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa