El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Covid envia prop d’un centenar més de persones a l’hospital
  • CA

La Covid-19 ha enviat en les darreres 24 hores gairebé un centenar més de persones a l’hospital, segons les dades publicades aquest dijous pel Departament de Salut. En concret, la pressió hospitalària augmenta amb 72 persones més ingressades per Covid en centres hospitalaris catalans, en total 905, mentre que a les unitats de cures intensives (UCIs) ja hi ha pràcticament 200 persones. En concret, 195 persones estan en estat crític per culpa del virus, nou més que el dia anterior.

Les nous casos confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA) pugen avui a 2.449, mentre que la incidència acumulada a 14 dies augmenta un vuit punts i passa de 367,05 a 374,77 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt puja de forma lleugera i passa de 1,33 a 1,34. La positivitat també ha augmentat una mica i se situa en un 7,43%. Aquest dijous Salut notifica un mort més per Covid i el balanç ascendeix a 24.184 defuncions.

El Departament de Salut presentarà aquest dijous els detalls de l’estratègia de vacunació amb els nens de 5 a 11 anys, després que s’hagi aprovat la seva immunització per part del Ministeri de Sanitat. El disseny de l’estratègia estava pendent de l’arribada de vacunes pediàtriques a Espanya i de saber el volum i periodicitat de la que es rebran. Aquesta vacunació en principi es farà seguint franges de major a menor. El Govern va avançar que podria fer-se segurament demanant cita prèvia, com s’ha fet amb els majors de 12 anys. La vacunació del nou grup es farà mentre hi ha oberta la convocatòria per a majors de 60 anys a qui es recomana posar la dosi de reforç abans de Nadal.

El grup de persones menors de 12 anys és el que ara mateix concentra la incidència més elevada en no estar vacunats. Els experts assenyalen que vacunar els nens és segur tenint en compte dades dels EUA i Canadà, on fa setmanes que s’estan vacunant. Els assajos clínics, però, s’han fet amb poques persones. A Israel el comitè de vacunació va ajornar ahir la decisió sobre com ha de vacunar-se els nens de 5 a 11 anys que han passat la Covid. La decisió s’ha ajornat pels interrogants que hi ha sobre la variant Òmicron. A Israel tota la població s’ha vacunat amb Pfizer. Ahir es va conèixer un estudi que diu que la vacuna de Pfizer és 40 vegades menys efectiva amb la nova variant, però la companyia va sortir amb un comunicat per dir que amb tres dosis pot combatre l’amenaça que la variant identificada a Sud-àfrica representa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa