Unes 200 persones es troben en estat crític per la Covid a Catalunya

La pandèmia registra aquest dimecres dades negatives en alguns indicadors importants pel que fa a l’àmbit assistencial. Els pacients en estat crític per la Covid-19 ja tornen a fregar els 200 pacients. En concret, hi ha 189 persones ingressades en unitats de cures intensives (UCIs), 14 més que el dia anterior, segons les darreres dades publicades pel Departament de Salut. La pressió hospitalària, que ahir ja va fer un salt important, avui el torna a fer amb 38 persones més ingressades en centres hospitalaris catalans. Se supera la barrera dels 800 pacients, en concret ja m’hi ha 833.

La xifra de nous casos confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA) també és especialment negativa aquest dimecres. Salut notifica 3.738 casos nous. Mentrestant, el risc de rebrot puja 24 punts i se situa en 476. La incidència acumulada a 14 dies també puja, ho fa amb 12 punts, i es fixa en 367,05 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt puja lleugerament fins a 1,33 i també ho fa la taxa de positivitat, fins a 7,40%. Pel que fa a morts, Catalunya registra 21 morts més i el balanç puja fins a 24.183.

Aquestes dades abonen la tesi que la protecció de les vacunes va perdent força després de mesos de les primeres vacunacions. Alguns experts han admès la pèrdua d’eficàcia i han opinat que la crida que es fa ara per la dosi de reforç de cara a Nadal s’hauria d’haver fet a l’octubre per combatre la sisena onada. La crida a Catalunya està oberta per a majors de 60 anys, que poden demanar cita prèvia. A aquesta crida s’hi afegirà aviat la convocatòria per vacunar els menors de 12 anys. Aquesta vacunació començarà pels més grans i potser es farà amb el mateix sistema que amb els majors de 12 anys, també amb cita prèvia. Salut explicarà aviat l’estratègia de vacunació per aquest col·lectiu, que ara concentra els casos positius. A aquest context cal sumar-hi ara un nou factor: la nova variant Òmicron que en el cas de la vacuna de Pfizer es creu que resta fins a 40 vegades la seva efectivitat.

Comentaris

  Maria Desembre 08, 2021 | 10:29
  Pèrdua total d'eficacia de la vacuna, la gent ingressada a les UCI ja estava vacunada, els 20 morts de covid? no diuen que no estessin tampoc vacunats...ENS ENCAMINEN CAP A L'ESCORXADOR sense misericòrdia.
  ? Desembre 08, 2021 | 10:40
  Estem en mig d'una guerra econòmica planetària de les farmacèutiques i dels seus interessos foscos. Les vacunes són experimentals, no serveixen de gran cosa, desconeixem els efectes secundaris i nosaltres som els cunillets, destinataris de tanta bogeria. Els morts i ingressats a les uci estaven vacunats. Sense vacuna queden solament quatre gats. I aviat, la quarta dosi. I alegria, alegria.
  Ana Desembre 08, 2021 | 11:01
  I el passaport covid ajuda a contagiar vacunats. Els no vacunats, a aquesta al¢ada o estan ja inmunitzats (de veritat, no amb la broma de les vacunes) o es cuiden molt millor que cap vacunat
  Joan Desembre 08, 2021 | 11:03
  Haviam quan serà el dia que dongueu dades reals perque la gent analitzi la situació. D´aquests 189 pacients ingressats a la UCI quants estan vacunats i quants no. I les franges d´edat. Perdona, però això no és periodisme per dir-ho d´ alguna manera correcte.
  Jordi Desembre 08, 2021 | 11:26
  “Les contínues campanyes de vaccinació massiva comportaran l’aparició de noves i més infeccioses variants que es tornaran cada cop més dominants i, en última instància, donaran com a resultat una disminució dràstica de l’eficàcia en casos nous malgrat que sigui més important la cobertura vaccinal. Aquesta situació portarà aviat a les variants circulants a tornar-se resistents als vaccins actuals” (crida pública a l’OMS) Dr. Geert Vanden Bossche, vaccinòleg. Va treballar per a GSK Biologicals, Novartis Vaccines, Solvay Biologicals,la Fundació Bill y Melinda Gates i a l’Aliança Global per a Vaccins i Immunització (GAVI)
   fat boy Desembre 08, 2021 | 13:37
   Aixo vol dir que els paisos del tercer mon que no tenen practicament a ningu vaccinat no cal que s'amoinin?.
    Tant de bo Desembre 08, 2021 | 20:02
    Igualment els hi arribaran les variants resistents generades en països d'alt nivell de vacunació, així que cm sempre rebran justos per pecadors.
  A ON ENS ENCAMINEN? Desembre 08, 2021 | 13:39
  La creadora de la vacuna Oxford diu "La pròxima pot ser pitjor".Pitjor que...les morts que s'estan produint ara entre les persones sanes que fidelment s'han posat TOTES les vacunes, obeïnt cegament les instruccions de la Sanitat catalana, passaport covid inclós? Difícilment voleu per nosaltres la nostra salut i el benestar econòmic, això ho heu deixat massa clar.
  Per a Maria, ?, Ana, Joan, Jordi Desembre 08, 2021 | 13:56
  Avui es veu que ens deixen explaiar i ens ho publica el súper periodista J.A. Guerrero. No és usual. Sempre ho banneja, com es diu ara. Totalment d'acord amb vosaltres. Si a sobre, totes aquestes morts de gent jove recén actualitzats en vacunació, per morts súbites, per pericarditis, trombosis no tenen explicació, ens ratifica que estem en mans d'un experiment. La seva ideologia no va amb mí, però la informació que donen a twitch cada nit els de La quinta columna, obre els ulls.
  Jordi Desembre 08, 2021 | 13:57
  Els no vaccinats són els responsables de les noves variants? “Això aniria en contra de tots els principis científics coneguts. Es deu a la naturalesa dels vaccins...És la pressió selectiva sobre una sola proteïna del virus el que promou l’aparició de noves variants.” Byram Bridle, immunòleg, Universitat de Guelp, Ontario (Canadà)
  Tal com raja Desembre 08, 2021 | 14:47
  De vegades penso que si la vacuna hagués estat de pagament, tota aquesta gent que és negacionista hauria sortit espitada a dir que per què s'ha de pagar per una vacuna, que això és crear diferències entre la població, que només els rics podran tenir accés a la salut i bla, bla, bla. Però com que ha estat gratuïta, han començat amb la xerrameca que per algun motiu és gratis, segur que n'amaguen alguna, això és manipulació i més bla, bla, bla. És la queixa estèril, queixar-se per queixar-se. Jo d'això en dic estupidesa.
  A Tal com raja. Desembre 08, 2021 | 17:28
  M'ho paguen, m'ho poso. No m'ho paguen, m'ho poso. Ho pago jo, no m'ho poso. No ho pago jo, m'ho poso. Si qui es vacuna ha de fer servir aquests raonaments exposats per vosté, Tal com raja, d'inteligència humana, poca. Començo a entendre el seu alias.

Nou comentari