Fort increment de la pressió hospitalària i la incidència

Catalunya ha registrat aquest diumenge un fort increment de la pressió hospitalària. Les dades del Departament de Salut indiquen que 16 persones més han estat ingressades en centres hospitalaris catalans a causa de la Covid-19. En total hi ha 720 persones ingressades. A les unitats de cures intensives (UCIs) també s’ha registrat un increment amb nou persones més ocupant llits de crítics. Actualment a Catalunya hi ha 177 persones en estat greu a causa de la Covid.

Mentrestant la incidència del virus ha registrat un nou increment. La incidència acumulada a 14 dies ha augmentat gairebé 20 punts. Aquest diumenge es registra una incidència de 315,50 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat de les proves que es fan puja a 6,98%. El risc de rebrot també augmenta amb 19 punts més i se situa en 397. La velocitat de propagació o Rt continua disminuint de forma lleugera, tendència registrada els darrers dies, i ara està en 1,29.

Els nous casos confirmats per proves PCR o tests antígens (TA) notificats per Salut aquest diumenge són 2.228. L’atenció primària va experimentar un descens de les visites per causa de la Covid-19 aquest dissabte: se’n van registrar 5.056. Els centres d’atenció primària acostumen a registrar menys activitat en caps de setmana i festius, però les visites es disparen immediatament en el següent laborable. Aquesta setmana els CAPs han arribat a registrar 15.000 visites en un sol dia relacionades amb Covid. Una activitat que s’ha d’afegir a les altres tasques que aquests centres han de fer, també administrar vacunes.

Catalunya ha iniciat aquesta setmana una nova operació de vacunació massiva per les dosis de reforç, que poden administrar-se a persones de més de 60 anys. El Departament de Salut demana que les persones que s’hagin de vacunar ho facin demanant cita prèvia i evitar problemes. La implantació del passaport Covid en restauració i gimnasos s’espera que tingui un efecte en la sisena onada, encara que alguns experts han dit que tindrà uns efectes limitats per això reclamen a la ciutadania que extremin les mesures de protecció al llarg del pont, on és previst que augmenti la interacció social.

Comentaris

    Joan Desembre 05, 2021 | 11:59
    Dels 177 que están a cures intensives quants están vacunats i Quants no? I quines son les francès d’edat? Perquè no dones aquesta informació? Tu dius que ets periodista?
      Bé comú i un be negre Desembre 06, 2021 | 11:24
      Ni et molestis. Es tracta de donar xifres descontextualitzades amb l'únic propòsit que tot sembli molt greu i justificar la retallada de drets. Però mira, 177 persones representen al voltant d'un 0,00002% dels habitants de Catalunya. La desproporció entre les mesures imposades i la realitat és propi d'una dictadura.

Nou comentari