El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els ingressos a les UCIs es disparen
  • CA

Els ingressos a les unitats de cures intensives (UCIs) s’han disparat aquest divendres. El Departament de Salut ha notificat 17 casos greus més, que eleven a 165 les persones que estan en llits de crítics. La pressió hospitalària també ha augmentat en 19 persones més i ja són 713 els ingressats en centres hospitalaris catalans a causa de la Covid-19. Els nous contagis confirmats per proves PCR i tests d’antígens (TA) també han experimentat una pujada: aquest divendres se’n notifiquen 3.171.

El risc de rebrot també ha pujat, passant de 341 a 360, però la velocitat de propagació o Rt ha baixat lleugerament, passant d’1,35 a 1,33. La taxa de positivitat en canvi ha fet en canvi un increment lleuger: passa de 6,24 a 6,47%. La incidència acumulada a 14 dies també ha pujat fins a 276,63 casos per cada 100.000 habitants.

Aquestes dades han fet que alguns experts hagin avisat del perill de continuar incrementant la incidència. El físic de la URV Àlex Arenas, expert del comitè d’assessors del Govern, ha alertat de possibles restriccions.  L’expert ha apuntat que pot ser que retornin les “restriccions de no barrejar bombolles”, que ja hi va haver en les anteriors onades. Arenas ha defensat que tothom es faci tests d’antígens “contínuament” i “ser conseqüents amb el nostre estat de salut”, fent els aïllaments i demanant al CAP una PCR de confirmació, per confinar-se si és necessari i evitar contagis.

Arenas ha dit que la mesura del certificat covid de la UE que s’ha implementat aquesta matinada pretén “d’alguna manera intentar evitar en llocs de transmissió elevada que n’hi hagi més si hi ha persones que no tenen un test o no s’han vacunat”. El físic ha remarcat que “com que sabem que fins i tot els vacunats es poden infectar i infectar altres —perquè la vacuna és protectora contra la malaltia greu—” fer tests de “manera freqüent” és una mesura necessària. Des de fa alguns mesos els test ràpids es poden comprar a la farmàcia per fer a casa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Negacionistaconspirador a desembre 03, 2021 | 10:21
    Negacionistaconspirador desembre 03, 2021 | 10:21
    No sé quin expert "Per dir d'una forma en realitat són portaveus de BlackRock" d'aquests que assessoren tan bé al govern deia que la vacuna evitaria tot això és que són més falsos que un duro Sevilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa