El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els nous ingressos es moderen, però els contagis pugen
  • CA

Els nous ingressos a hospitals catalans a causa de la Covid-19 s’han moderat aquest dijous, segons mostren les dades del Departament de Salut. La pressió hospitalària puja amb 12 pacients més, posant el total a 694, fregant la barrera dels 700. A les unitats de cures intensives (UCIs) hi ha tres persones més, en total 148. Els nous contagis confirmats per proves PCR o tests d’antígens (TA) s’eleven aquest dijous a pràcticament 3.000, en concret 2.991. Aquest volum de contagis s’ha notat amb l’increment de visites als centres d’assistència primària, on ahir es van rebre unes 13.000 visites relacionades amb Covid. Els experts del Govern han posat una xifra de 10.000 el dia com un llindar d’alerta.

El risc de rebrot ha pujat sis punts, fins a 341. La incidència acumulada a 14 dies ha pujat també sis punts i ara passa de 252,82 a 258,95 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt es manté a 1,35, mentre que la positivitat puja lleument fins a 6,24%. Salut notifica set morts més i el balanç puja a 24.140. Aquests indicadors són importants davant la mobilitat i interacció multiplicada que es preveu pel pont i pels sopars de Nadal que es comencen a celebrar. Experts del Govern han advertit dels riscos que aquestes situacions poden suposar per l’evolució de la situació epidemiològica del país.

Els dubtes planen sobre l’evolució de la pandèmia a nivell global davant l’aparició de la nova variant Òmicron, de la qual a Catalunya se n’investiguen dos casos sospitosos. Les autoritats sanitàries ja han començat a prendre mesures, com el fet de determinar que els contactes estrets vacunats d’un contagiat amb la nova variant haurà de fer quarantena. Els viatgers procedents de països del sud d’Àfrica també hauran de sotmetre’s a tests i fer quarantena en cas de donar positiu. De totes formes, de moment els experts volen tranquil·litzar la ciutadania perquè no hi ha informació suficient sobre la transmissibilitat i l’escapament de les vacunes associada a Òmicron.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa