El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP diu que les “bones paraules” no concorden amb l'”extrema urgència” climàtica
  • CA

El diputat de la CUP al Parlament i president de la comissió d’Acció Climàtica del Parlament, Dani Cornellà, ha titllat les conclusions de la Conferència sobre el clima (COP26) que es celebra a Glasgow que de moment s’han filtrat com “insuficients”. “Les bones paraules ja no concorden amb l’extrema urgència de la situació d’emergència climàtica“, ha avisat el diputat anticapitalista. En aquest sentit, considera que la cimera internacional “tampoc acabarà sent cap punt d’inflexió en la lluita climàtica”. Davant d’aquesta situació, el diputat ha explicat que la CUP participa de la “contra cimera popular” que es fa als carrers de la ciutat escocesa a més de mantenir reunions amb organitzacions ecologistes.

“No són vinculants. Molt bones paraules però molt poc fets. Continuarem igual de malament”, ha considerat el diputat dels anticapitalistes en relació a les conclusions que es perfilen a la COP26. Segons un comunicat del partit, una delegació de la CUP ha assistit a la jornada oficial de la COP26 i hi tornarà divendres “per tal de viure el darrer dia de conclusions oficials de les negociacions des de dins”. Cornellà també té previst trobar-se amb l’ex-lider laborista Jeremy Corbyn aquest dijous.

La jove activista pel clima Greta Thunberg també s’ha mostrat molt crítica amb la Conferència Mundial del Clima (COP 26). La sueca va assistir aquest divendres a una manifestació convocada pel moviment estudiantil Fridays for Future a la mateixa ciutat que acull la COP 26 i des d’allà va qualificar de “fracàs” i de “rentat de cara” la Conferència. A més, assegura que aquesta reunió “s’ha convertit en un acte per fer relacions públiques, on els líders fan discursos bonics, però entre bambolines es neguen a adoptar cap acció climàtica dràstica“.

L’activista va advertir també que els joves estan cansats de la xerrameca dels polítics i de la seva manca de lideratge. Thunberg va exigir “una retallada dràstica de les emissions” per tal de combatre el canvi climàtic. La sueca va lamentar que els governs donin l’esquena a les persones i regions més afectades per l’escalfament global. Les crítiques de la jove contra la Conferència Mundial del Clima van començar el passat dijous a través de Twitter. L’activista va afirmar que la COP 26 “és una celebració de dues setmanes de negocis i bla, bla, bla”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa