Cues de fins a 18 quilòmetres durant el primer dia de l’operació sortida

El primer dia de l’operació sortida del pont de Tots Sants s’ha saldat amb llargues cues en algunes carreteres catalanes. La via més plena durant la tarda de divendres ha estat l’AP-7 on les aturades han arribat a ocupar fins a 18 quilòmetres entre Granollers i Cerdanyola en sentit sud. Aquesta situació ha estat provocada per l’avaria de dos cotxes a banda del gran volum de vehicles que ha transitat per aquesta autopista. La mateixa AP-7 també ha patit retencions de sis quilòmetres entre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en sentit sud. Aquesta carretera ha estat tallada durant vint minuts.

La C-16 també ha comptat amb cues de fins a 10 quilòmetres entre Cal Rosal i la Nou de Berguedà. Altres vies catalanes també s’han vist afectades per retencions importants tot i que de menor longitud. Per exemple, a la C-58, s’han format cues de set quilòmetres des de la sortida Barcelona fins a Barberà del Vallès. A més, dos accidents han provocat retencions de sis quilòmetres a l’A-2 entre Sant Andreu de la Barca i Martorell en sentit Lleida. La mateixa autovia ha registrat cues de sis quilòmetres entre Cornellà i Sant Feliu en sentit Martorell. Per últim, la C-17 també ha estat aturada durant sis quilòmetres entre Granollers i Mollet en direcció a Barcelona.

El pic màxim de cues que s’ha registrat durant aquest divendres és de 111,7 quilòmetres segons Trànsit. Aquesta situació s’ha donat cinc minuts abans de les set de la tarda. No obstant això, aquesta xifra queda molt lluny del rècord de cues que va establir-se l’any 2019 quan el pic màxim de la suma de retencions assolia els 140,4 quilòmetres deu minuts abans de les set de la tarda del primer dia de l’operació sortida d’aquest mateix pont.

154.409 cotxes han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda i les vuit del vespre d’aquest divendres. Aquesta xifra suposa un 32% del total de vehicles que s’espera que parteixin des d’aquesta zona durant el pont de Tots Sants. El Servei Català de Trànsit espera que surtin 485.000 vehicles des de l’àrea metropolitana fins aquest dissabte a les tres de la tarda.

Comentaris

    Gironí. Octubre 30, 2021 | 06:44
    Però... què és aixó?. No s'hi està tan i tan bé a Barcelona?.

Nou comentari